Det var en kväll i augusti.

 
En eftermiddag i augusti, efter skola och jobb, beslöt vi att packa middagen med oss och bege oss ut med kajakerna.
 
 
Vi fick ju en alldeles fantastisk start med vår kajakuthyrning i sommar - nackdelen var dock att vi inte hann paddla något själva. Eller jag har paddlat jättemycket, men med resten av familjen blev det mest korta turer i samband med att vi hjälpte kunderna i och ur kajakerna vid stranden.
 
 
Marius har klarat av paddlandet på egen hand hur bra som helst i sommar. Celine och Sindre har mest paddlat dubbelkajak i sommar, eftersom vi inte har några barnkajaker.
 
 
I slutet av augusti var det redan väldigt tyst på sjön. De flesta hade redan avslutat sin villasäsong och båttrafiken lyste med sin frånvaro. Många av sjöfåglarna hade redan begett sig vidare och vi bongade endast någon enstaka svan som simmade runt med sina redan ganska stora svanungar.
 
Vi tog i land vid Knapergrynnon och kokade en riktigt god grönsaks- och böngryta åt oss på gasköket. Därefter stekte vi äppel med mandel och kanel till efterrätt. 
 
 
Det var en ljummen och skön augustikväll med kvällssolen värmandes i ansiktet. 
 
 
Stunder som de här, är min vardagslyx. Jag önskar bara att de skulle infalla mer frekvent och regelbundet. Ju äldre barnen blir, desto svårare är det att kunna samlas hela familjen kring en gemensam aktivitet - men jag uppskattar det oerhört mycket när det väl händer.
 
 
 
Efter mat och trädklättring på den lilla holmen begav vi oss hemåt igen på vattnet som slätade ut sig allt mer.
 
 
Ljuset blev allt mjukare och solen mötte oss lågt när vi tog i land vid stranden några timmar senare. Vi fick en elva kilometers fantastisk utflykt och ett litet men värdefullt vardagsäventyr.
 
0 kommentarer