I två olika världar.

En dag ligger jag i sängen och drar mig till nio och äter frukost vid tio.
Nästa ringer klockan vid sex efter endast fyra timmars sömn.
En dag strosar jag runt på gatan utan ett egentligt mål. Jag slår mig ner i solen och läser ett kapitel ur boken jag bär med mig och jag lyssnar på mäktig körsång vid Domkyrkans trappa.
Nästa gasar jag otaliga kilometer med minst fem olika tider att passa.
 
 
En dag sitter jag utomhus i sommarljummen luft med humrar, vin och chokladkakor på bordet och skålar.
Nästa dag synar jag kylskåpet uppifrån och ner med förhoppningen om att kunna svepa ihop något ätbart före nästa hobbytid.
 
 
 
En dag sitter jag på ett random ölhak i en av huvudstadens stadsdelar där en ryamatta från 70-talet pryder den orange väggen medan jag lyssnar på Nightbird och Erik Sjöholm i akustisk version och rökslingorna utifrån smyger in och bildar drömska slöjor i taket medan jag gungar melankoliskt i takt med ögonen slutna.
Nästa dag dammsuger jag cornflakes av köksmattan och plockar i ytterligare en diskmaskin samtidigt som jag tjatar om tandborstning.
 
 
En dag promenerar jag längs vattnet i solnedgången överröst med fågelkvitter och sol som färgar husfasaderna guldgula.
Nästa dag hänger jag med huvudet mellan axlarna och bannas över den långsamma datorn medan jag uppdaterar lagersaldon på nätbutiken och funderar över nästa marknadsföringsdrag.
 
 
En dag undrar jag om det här verkligen händer och att jag har möjlighet att dela upplevelsen tillsammans med värdefulla vänner.
Nästa dag undrar jag om det verkligen hände men paketerar minnet varmt om hjärtat - dagen som redan känns så avlägsen.
 
 En dag kändes mina löparben ändå ganska lätta och pigga trots avsaknad av träning. Nästa dag är de fullständigt ledbrutna och träningsvärkiga och de berättar att det kanske vore skäl att springa lite oftare.
0 kommentarer