Jobblovet.

Ifjol fick vi några riktigt fina vinterdagar i Ukkohalla på sportlovet. Jag tittar längtansfullt på bilderna, medan snön smälter i snabb takt i det strilande regnet utanför här hemma. Mycket rastlös i kroppen tillbringar jag timmar framför datorn och i lagret varje dag med pauser för att dra upp någons handskar, leta efter ett halsskydd, servera mat och ropa om att sluta strida.
 
 
I tanken har jag haft så många planer: Dra till Vuokatti - eller varför inte Lahtis. Via en instabild var jag på väg till Saimenområdet och via en annan kunde jag ha kört direkt till Pyhä eller Kemijärvi. Men Thomas befinner sig två veckor i Lahtis på VM och jag är företagsansvarig. Vi har ju t.ex. vår lagerbutik öppen på måndagar och torsdagar mellan 14-18, men detta är något jag glömmer bort hela tiden när jag tänker att vi ska hitta på något. Dessutom har vi (äntligen!) beställt en resa till Thailand med avfärd på julafton och min arbetsbild är lite för osäker för spontana utsvävningar just nu (lärarens ständiga vårterminsstress: Vad händer till hösten?). Och så väntar vi ju faktiskt på vår Hemavanvecka, som ska ge oss lite ordentlig skidåkning i vinter också.
 
I stället har syrran från Norge varit hem en dryg vecka på besök - inte minst till ungarnas stora glädje. Och helgen var ju faktiskt fantastisk fin. En dag tog vi lunchen med oss ut på sjön och hittade en vindskyddad plats i solen.
 
 
Vi grillade sikfiléer på elden...
 
 
 
...och äppelbitar med mandelkross.
 
 
Och visst är det egentligen ganska skönt att nolla. Eller i alla fall bara göra en sak. Vanligen sköter jag ju både skoljobb och företagsjobb på vardagarna, men företagandet är vid det här laget en så självklar del av vardagen och något som följer oss sju dagar i veckan, 365 dagar i året.
 
Men så återstår ju ännu fyra sportlovsdagar att spendera. Fria att fylla.
 
 
1 kommentar
Iita

Vårt sportlov går i förkylningens tecken. Sitter och grubblar på vad jag och sonen ska hitta på idag då storasyster åkt med buss till tropiclandia. Både sonen och jag hostar ikapp och fysisk aktivitet känns avlägset just nu. Så det blir väl ett kafé besök med chokladbollar på menyn för vår del idag, för vi har ingen lust att sitta i soffan och glo på tv hela veckan... på lördag har vi tänkt försöka oss på att pimpelfiska för första gången i vårt liv så nu kurerar vi förkylningar och hoppas vi är friska till lördag.