Diabetes och frukt.

Jag skrev tidigare att jag inte uttalar mig i frågan om fruktintag och diabetes, men att det finns diabetiker som lever på frukt. Att nästintill bara äta frukt, är tillräckligt kontroversiellt som det är - för att inte tala om hur det är för en diabetiker då. Men ifall någon vill forska vidare på egen hand, har jag i varje fall ett ingångstips. Robby Barbaro har diabetes typ-1 och lever på frukt. Hans youtubekanal finns här, och hans Instagramkonto finns här. Denna kvinna hade också hyperglykemi, men som hon tillfrisknade ifrån när hon ändrade sin kost till att bara äta frukt och grönsaker. 
1 kommentar
Jasmine - Mitt gröna samhälle

Jag äter ju inte så mycket frukt eftersom det innehåller för mycket socker/kolhydrater för att finnas i min liberala lchf-livsstil. Frukt för mig är treats och godis, eftersom de ändå är för söta för att äta dagligen enligt mig, haha. De vitaminer jag behöver tar jag i alla fall hellre från grönsaker och bär, eftersom jag tycker att de är bättre val än att få i mig vitaminerna via frukt (och samtidigt få en massa extra fruktsocker).

Jag undrar, varför vill man äta en massa frukt om man hellre kan få vitaminerna via grönsaker, som innehåller mindre fruktsocker? :) Är det pga raw-dieten som det blir enklare med en massa frukt?

Svar: Jag åt ju inte frukt förra våren heller, pga av att jag gick på en annan diet - men i mitt huvud kändes det väldigt fel - och ifall jag åt en banan fick jag dåligt samvete. Och det kändes också fel - för varför ska man ha dåligt samvete för att man fuskar med en banan.
Nå hursom. Förutom att frukt är gott, innehåller den bra med kalorier att stå sig på under dagen, den mättar bra, den har bästa kombinationen vatteninnehåll och fibrer, är oerhört bra för matsmältningen - och människor gillar sött för att det är meningen att vi ska äta naturligt söta frukter. Dessutom tas näringen upp i ett tidigt skede i kroppen + att kroppen behöver jobba minimalt för att ta upp näringen. Och raffinerat socker kan aldrig jämföras med vanligt socker - inte då heller sötsuget. Jag känner iaf själv inget sötsug efter att jag har ätit frukt och känner i övrigt att det vore oerhört tråkigt att knapra på broccoli och morötter från morgon till kväll 😀 Och sen som sista övertygelse, så finns det en hel del vitaminer och mineraler i frukt som inte finns i grönsaker.
Eva - Kakkakaffe