När det mesta handlar om orientering.

 
Jag har ett par riktigt hektiska veckor bakom mig och bara i veckan undervisade jag 28 lektioner - bara i orientering (!). Utöver det hade jag en hel del orienteringsförberedelser som att föra ut och hämta in kontroller. Den här hösten undervisar jag långt över 100 lektioner orientering men det betyder också att jag får vara ute många timmar per dag. Jag har faktiskt inte undervisat inomhus en enda dag sedan skolan började, så hösten har verkligen varit fin och lyxig sett ur en gymnastiklärares ögon.
 
 
Fast mest är jag glad över att kroppen hållit så otroligt bra. Jag strävar verkligen inte efter att jobba övermycket - i stället skulle jag behöva jobba mindre för att kroppen ska hålla bättre. Men jag är så himla glad över att kroppen har klarat av att hantera en tajt tidtabell, alla människor och de många lektionerna med allt vad det innebär.
 
 
Dessutom tillbringade vi hela gårdagen i Vörå med Polkuped, där vi sålde under Barnens dag på Norrvalla. Nu har vi precis haft genomgång för vad som händer i oktober. I veckan hade vi ett intressant möte med ett it-företag som vill förnya våra hemsidor och i måndags började även vår allra första praktikant jobba hos oss för en sexveckors praktikperiod.
 
 
Idag har jag å andra sidan hämtat in en del av förra veckans kontroller och även placerat ut de kommande veckans. Det blev också ett tre timmars projekt och jag må säga att även om jag tycker om orienteringen, så ser jag framemot att avsluta det momentet om ett par veckor. För mycket skämmer allt. Men på onsdag ska jag i varje fall åka till Lauhanvuori med en grupp studeranden för att vandra och tälta. Och så har jag både fått paddla kajak och SUP:a tidigare i september. Tänk att få göra det man älskar och dessutom få betalt för det.
 
 
Men i morse hann vi med en paddlingstur i varje fall: jag och Anna. Jag har aldrig paddlat så långt in på hösten förut, men jag köpte en begagnad torrdräkt här tidigare i höst som en del i säkerheten. Därför är målet nu att kunna paddla ända tills isen lägger sig. Men det kommer hursomhelst att bli färre turer hädanefter, för nu har jag svårt att hinna ut före mörket lägger sig om kvällarna så paddlingen får stå som helgnöje.
 
 
Och med den värdefulla stunden av återhämtning, är det bara att ta sig an en ny arbetsvecka.
0 kommentarer