Mina spridda vykort.

Jag har inte använt min kamera, utan i stället bara knäppt enstaka bilder med telefonen. En strand på en turistort är som vilken turiststrand som helst, men när jag har suttit här om morgnarna och blickat ut över det ändlösa havet och solen värmt mina bara armar och ben, har det varit mycket värt.
 
Jag har simmat mycket den här veckan - och det har varit både varmt och skönt! Det är över tre år sedan jag har simmat i bassäng med klorvatten och drygt två år sedan jag har simmat i havet. Saltvattnet och solen har gjort gott åt min hud, men ändå skulle jag nog ha behövt minst en vecka till. Förbättringsprocessen går långsamt, men huden har svarat betydligt bättre på solen nu jämfört hemma i somras. Jag har kunnat vistas i solen utan att använda solkräm alls och har inte heller bränt mig det minsta. De solresor som det atopiska förbundet ordnar är alltid minst två veckor, men jag ville inte vara borta så länge.

Mycket av tiden har jag även tillbringat med att läsa böcker eller skriva på ett (viktigt!) studiearbete som jag har på slarv sedan ifjol då jag var för utmattad för att kunna slutföra det. Ett ställe valde jag för det oerhört snygga golvet...
 
...ett par kvällar har jag hängt på det hippa caféet ett par kvarter från hotellet...
 
 ...det här stället valde jag för stolarna och det faktum att de hade fina omdömen på tripadvisor. När vi språkmässigt äntligen låg på samma linje, fick jag en veganburgare (utan själva brödet) med en fantastisk biff gjord på zucchini, morot och BANAN samt guacamole. Måste pröva fixa biffen när jag kommer hem också!
 
 Även denna restaurang hade satsat på ekologisk, vegetarisk och vegansk mat.
 
 
Jag hade ju hoppats att fruktutbudet skulle vara bättre här än hemma, men att det skulle vara så här bra, hade jag inte kunnat föreställa mig! Jag har ätit så mycket frukt det här dagarna att jag går runt och är stinn för jämnan. Det rekommenderas ju att man använder flaskvatten här, men jag använder fortfarande samma 1,5 liters flaska som jag köpte första dagen här. Ändå hamnar jag att försöka slinka in obemärkt på något café en gång i halvtimmen för att kissa.
 
 
Det märks att det är storstad och att vegantrenden växer överallt. Det finns hyfsat mycket vegansk mat att få (inte lika mycket rawfood dock), men på de ställen jag har ätit, har de varit mycket tillmötesgående med både glutenfri och vegansk mat. En kväll fick jag denna grönsaksbricka med hummus till förrätt.
 
Idag åt jag min lunch på en parkbänk med tre olika sorters bananer.
 
Det enda jag hade önskat lite mer av, var solen. Det har varit rätt mycket moln och det har en del regnat varje dag. Men samtidigt har det varit väldigt lagom temperatur i alla fall - där omkring 22-23 och jag som inte gillar för varmt, har trivts oerhört.
 
Mitt företagarhuvud har en stor förkärlek till cyklar och jag har besökt i princip varje liten butik som har cyklar i sig. Dels för att spana in märken, uppställning och för att få inspiration. Här gillade jag den gröna cykeln mycket, men även själva cykelställningen. Vi som har mängder av lastpallar hemma.
 
Gick på utflykt till gamla stan idag och tog del av en mässa i en mycket vacker katedral. Tänkte fördomsfullt att det inte är så konstigt att världen ännu är så konservativ när sex, mycket ålderstigna män mässade i tungor.
 
Längs min morgonrunda finns en smoothiebar som gör en liters smoothien på endast färska frukter.
 
Och på min kvällsrunda stod jag och tittade en stund på skoleleverna som surfade (oklart med tiden dock?). Jag har sett dem - skoleleverna alltså, varje dag när de kommit till stranden för att ha sin skoljumppa. Än har de spelat frisbee, beachvolley, strandfotis eller surfat. Svårt att bli inspirerad dock.
 
 
 
 
1 kommentar
Nina

Åh, vad härligt det ser ut!
Jag unnar dej såå detta, för jag vet ju vilket helvete du har haft och hur du har lidit!
En södern resa skulle vara så skönt för min hud nu å, efter 15 plågsamma TSW månader..men i höst får jag nöja med med VCS ljusterapi och det är ju bättre än inget ljus och värme alls.

Svar: Tack Nina. Oberoende hudproblem eller inte, är det skönt att få denna möjlighet, men jag behövde denna vecka mer än jag visste. Ska nog försöka få rutin på den - och hoppas att det förebygger den långa vintern som är på kommande. Skulle säkert vara bra för mig också att upprätthålla med ljusterapi - om än kanske bara en gång i veckan (var tungt att vara tre i veckan också - jag var väl sammanlagt 27 gånger i våras tror jag + väldigt många gånger på badande också). Kämpa på du också!
Eva - Kakkakaffe