Företagsbesök.

 
Tidigare i höstas, besökte jag och Thomas en av våra leverantörer i Tammerfors. Vi har som projekt att träffa alla våra samarbetspartners under året och vi är redan på god väg. De flesta av våra leverantörer finns i Finland, vilket gör det mycket lätt att samarbeta. Hajfenorna hämtar jag från våra gamla idrottsbekanta, Rossignols skidor finns i Vasa, gymnastikredskapen i Hollola och cykeltillbehören i Tammerfors.
 
 
Utöver det som kommer en del av produkter från Sverige. Ergobabys bärselar skickas därifrån och även våra kärl i rostfritt stål. Isbjörn of Swedens representanter har jag träffat i flera skeden och tänk att de trots allt inte är större bolag än att de snurrar med endast fem personer.
 
 
Den största glädjen i Tammerforsbesöket, var att bekanta oss med de nya HEAD-cyklarna som kommer att komma som nyhet i vår butik efter julen. Eftersom Pukys tillverkning sträcker sig bara upp till 24-tum, har vi letat länge efter ett cykelmärke som skulle täcka upp följande storlekar - som håller lika hög kvalitet, är europatillverkad och har en rimlig prisklass. Till slut fick vi nys om HEAD - som mest är känd för sin tillverkning av utrustning för utförsåkning. HEADs cyklar tillverkas i Tjeckien, de har aluminiumram och håller en hög klass på däck- och cykeldelar. Dessutom är de snygga. Många upplever att det är svårt att hitta bra cyklar för flickor i terrängmodell, men HEAD har flera mycket bra alternativ, i allt från 20-28 tum. Vi kan alltså i fortsättningen också täcka upp också med vuxencyklar.
 
 
Den här helgen var det sedan Hollola som stod i tur. Jag hann bara byta bikinin och shortsen till vinterkläder i väskan före vi begav oss mot Jyväskylä på fredag kväll. Vi beslöt att göra övernattningarna i vår gamla hemstad och på samma gång återuppleva lite gamla minnen. I morse körde vi sedan vidare mot Hollola.
 
 
Väl framme mötte oss ett maffigt showroom. Min absoluta dröm vore att ha en dylik, egen hall där vi skulle kunna ordna gymnastikgrupper för alla ålderkategorier, föreläsningar samt tränings- och skolningsverksamhet. Thomas skulle kunna ta emot sina massagekunder, och kunderna skulle även kunna träna enligt individuella träningsprogram för att förbättra sina muskelkrämpor. Utöver det, skulle vi ha en liten caféhörna där vi skulle sälja rawbollar, -kakor och -glass, soppor och sallader - allt socker-, mjöl-, och mjölkfritt. Det återstår dock mycket jobb till den drömmen.
 
 
Men det var alltså en utmärkt tillfälle att ta med barnen på 'möte'. Eftersom vi är ett så oerhört litet företag i jämförelse med de flesta andra aktörer, är vårt starkaste kort en personlig kontakt - både till kund och leverantör. Det är så mycket mer givande att samarbeta med människor som man har ett ansikte på och därför har vi valt att försöka träffa alla våra samarbetspartners. Dessutom är det intressant att få sätta sig ner och diskutera med likasinnade. Bakom alla utmaningar och det hårda arbetet, finns nästan alltid en stor drift och passion för det man gör. Skulle vi räkna ut timpengen för vårt arbete hade vi nämligen slutat för länge sedan. För rik blir man inte. Planen är att flyga ner till Tyskland också, så snart som möjligt.
 
 
Vi har egentligen massor med fler gymnastikredskap att erbjuda förutom de som finns på vår hemsida för tillfället. Det är egentligen vår egen tidsbrist (OCH LAGERUTRYMMESBRIST!) som begränsar oss just nu men vi kan alltså ett brett sortiment också åt skolor och daghem. Såg ni klippet med det här dagiset? Vilken dröm och vilken god start på rörelseglädje barnen får!
 
 
De här ribbstolarna till höger är i alla fall på väg in i vår butik. Och klättergreppen. De kan också fås färdigt fastskruvade på en skiva och är ett populärt paket till daghemmen.
 
 
 
Och efter givande diskussioner och med ny inspiration tog vi våra svettiga barn och körde tillbaka mot Jyväskylä. Vi ska även i år ha en POP-Up butik i Vasa - i år i samarbete med Boden i Wasaborgshuset (bredvid Minun/Min) mellan den 9-23 december. Det kommer att bli två mycket tunga veckor inför jul och inget till att julförbereda men detta är å andra sidan en viktig tid för oss. Konkurrensen är ständigt stor och inget kommer gratis.
 
 
 
Vi har å andra sidan helt suveräna kunder (tack till er alla!) och vissa kunders adresser börjar vi kunna utantill. Speciellt finlandssvenskar är så himla tillgivna. Och så är det fint att många tänker så här idag: (Kopierat från en bekants FB-status) Tässä ajatus jaettavaksi: ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia tai kaverilta jolla on pieni myyntikoju torilla. Lahjakortti hierojalle, kampaajalle, jalkahoitoon, valokuvaajalle, siivoojalle, Kansallisteatteriin...Varmistetaan että raha menee Suomeen ja yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi Joulu.
 
Välkommen in i vår butik:
0 kommentarer