Sommarlov i sikte.

Idag när jag promenerade in till stan för att ha en avslutande träff med vårens gymnastiklärarstuderane, kändes benen lättare än på länge. Trots att det är en dryg vecka kvar till sommarlovet, sköljde en stark känsla av lättnad över mig och i kombination med värmen, kände jag verkligen en försmak av sommarlovet för första gången. Det var mycket folk i rörelse på gatorna och den varma vinden virvlade hårtestar i ansiktet.

 

Stafettkarnevalen är också överstökad. Jag tycker verkligen det är en av årets absoluta höjdpunkter och trots att det redan var min artonde Stafettkarneval, tycker jag det är lika rörande, spännande, nervöst och fint med karneval.  Det är väldigt givande att arbeta med barnen i pressade situationer där nervositet, trötthet, hunger och spänning påverkar stort men också att få vara med och dela deras glädje samt känna deras tillit i olika situationer. Men det är också ett arbetssamt projekt och de senaste veckorna har det mesta kretsat kring Stafettkarnevalen samtidigt som skolåret ska knytas ihop med betygssättning , årsredovisningar och allt vad det innebär. Jag har dessutom haft en trötthetsperiod igen och har stupat i säng varje eftermiddag när jag kommit hem från jobbet, för att alls kunna leva resten av dagen. Men Stafettkarnevalen i Vasa var i alla fall betydligt mindre betungande för en lärare jämfört med i Helsingfors och det var skönt att få ett mellanår från det stora ansvaret och skolgolvsövernattningen.

 

Men vår Marius har fyllt åtta, vi har haft sexårig bröllopsdag, jag har ett (eller t.o.m två) jobb kirrade till ett nytt läsår och pusselbitarna som legat i oordning under våren börjar nu falla på plats. Jag är 29 år i fyra dagar till och trots att jag inte alls känner mig redo att bli 30, hoppas jag att de tio nästföljande åren inte ska bli fullt lika hektiska åren som de tio gångna.

 

Jag har dock bara sju arbetsdagar kvar och avslutar därmed tre skoldagar i förtid. Vi har nämligen blivit inbjudna till Swedish Outdoor Academy, som är ett läger fyllt av friluftsaktiviteter för pressfolk och företag i Dalsland i Sverige. Jag och Celine kommer därför att flyga till Göteborg nästa vecka för att representera Polkuped och det ska bli oerhört roligt att resa med henne på tumanhand. Sen kommer vi bara att mellanlanda i Helsingfors före vi tar ett nytt flyg söderut, men mer om det senare.

 

Ikväll räckte min energi till för att klippa gräs. Och nu sitter jag för första kvällen på terrassen – som dessutom ligger i skuggan och bloggar i den ljumma värmen med ringduvorna skrikandes i skogen intill oss. Och jag andas lugnt. För snart kommer det välbehövliga sommarlovet.

1 kommentar
Anonym

kan trösta dig med att de tio kommande åren bli än mer hektiska ifall dina barn blir aktivt engagerade tex i idrott eeller ngt annat...så andas nu.

Svar: Jo. Men jag tänkte kanske mest på alla stora saker som hände: barn, studier, flytt, husköp, jobb, lån, företag, osv. Att förvalta allt vet jag är dubbelt så hektiskt, men det blir ju tillslut nån sorts rutin.
Eva - Kakkakaffe