Mässor, import och UnderbaraClara.

Hej! Det var länge sen! Fast jag gissade att det skulle bli så efter att jag skrev föregående inlägg. Vi har haft mycket att göra de senaste veckorna. Och varje kväll har jag en lång lista med webshopsarbete att bocka av - och efter det är jag totalled datorn.
 
 
 
Men det mesta handlar om jobb för tillfället. Det är högsäsong för cykelförsäljningen samtidigt som vi klarat av två stora mässor de senaste helgerna. Barnmässan i Helsingfors var mycket lyckad ur vår synvinkel, även om det var helt galet att stå och prata om samma sak i trettio timmar - och ändå räckte vi inte till. Efter Barnmässan följde Stormässan i Botniahallen - som också var betydligt piggare än i fjol. Och däremellan har jag ju förstås bollat, spelat, jumppat, sprungit och hoppat med alla skolbarn. Och gått på möten. (När jag var yngre, tyckte jag att "gå på möten" per definition betydde att man var vuxen. Idag tycker jag att gå på möten är det minst tidseffektiva man kan göra.) 
 
 
Förutom i helgen. Min enda Valborgstanke låg på att tvätta kläder, dammsuga golv, torka bänkar och ordna papper. För är det något vi inte hinner med, är det att vika kläder, vattna blommor, torka damm och rensa blomrabatter. Men det skulle jag hinna i helgen.
 
 
 
 
Om det inte hade varit för att jag plötsligt befann mig på färjan till Umeå för en överraskningsresa! Anna, Heidi och Alexandra, hade sett till att jag skulle få ledighet, hotellövernattning, god mat och ett dygns tid med vänner i 30-årspresent - även om jag får vara 29 några veckor ännu. Men det kan ha varit en av de bästa födelsedagspresenter jag någonsin fått! Och eftersom vi var fyra jehun på resa, så rusade vi ur och i butik, vi promenerade in till stan på Tapasmiddag så att svetten rann, vi powerwalkade tio kilometer runt Nydalasjön på söndag morgon och gjorde toppenfynd på 30 minuter på Nolias storloppis innan båten avgick hem igen. Och eftersom vi dessutom är födda med pratets gåva, lyckades vi med maximal utdelning på ett och ett halvt dygn.
 
 
 
 
 
 
Vid sidan av har vi dessutom lyckats förhandla oss till ett importavtal. Efterfrågan och intresset för cykelhjälmar har varit speciellt stort det här året och många upplever att det är svårt att hitta en hjälm som sitter som gjuten på ett barnhuvud och inte halkar bak i nacken och lämnar pannan bar. Vi har haft en hjälm från Puky som har varit mycket omtyckt - och som har varit tillverkad av hjälmföretaget KED. Vid närmare forskning, insåg vi att KED inte hade någon försäljning överhuvudtaget till Finland - och där såg vi vår chans i den starka konkurrensen. Tack vare importavtalet, kan vi förutom sänka priset lite, även erbjuda ett mycket större sortiment cykelhjälmar - både åt barn, juniorer, ungdomar och vuxna - samtidigt som vi kan skaffa oss återförsäljare i hela landet.
 
 
 
Och avslutningsvis måste jag berätta om Clara - Underbara Clara. Det började ju med att jag sprang på henne appropå i Stockholm i höstas. Jag kunde inte låta chansen gå mig förbi, utan jag hoppade på henne och sålde mig själv och vårt varumärke där mitt på Södermalms gator i hopp om att hon skulle kunna lyfta oss - vår svenska butik springochlek.se i sin blogg. Och det gjorde hon! Förra veckan gick jag liksom hundratals andra österbottningar på hennes och AnnaKarins föreläsning i Vasa, gillade och inspirerades stort. Vilken var sedan sannolikheten att just hon sedan skulle uppenbara sig mitt fram för mig på Åhlens i lördags i Umeå? Förmodligen inte så hög - men där stod plötsligt hela familjen Lidström och jag fnittrade nervös och försökte skämta bort att jag nog visst inte är en stalker - men att vi igen bara råkade befinna oss på samma ställe. Men kärlek åt dig Clara!
 
Och kärlek åt er som orkar kika in här vareviga dag, trots att mina uppdateringar både är sällsynta och oregelbunda!
 
 
1 kommentar
Frida - Vita Villan

Du är så duktig som kämpar på med allt! Vet att det är tufft att driva företag.
Mysigt med en tjejhelg också!
Ska kika lite mer på er sida. Sugen på en sån där simfena till barnen i sommar :)
Ta hand om dig!