Från en resa till en annan.

 
På basen av inläggen i bloggen, kunde man tro att vårt liv kantas av ett enda resande, trots det faktum att det mesta här hemma handlar om vardag och jobb. Och mat! Och vem som ska leka med vem!! Sedan sist har vi snurrat familjekarusellen på hyfsat höga varv - vi springer alla varandra i benen längs dagarna, och är det inte mat som ska lagas, så är det nån som ska cyklas till kompis, nån som ska ha kompis hit, en annan vill simma, en tredje ska på träning och nån är rastlös. Och däremellan klipper vi gräs till ve och elände - här springer kunder (både massage- och cykel) på gården för jämnan och mest av allt ser vår trädgård ut som en vildvuxen djungel när ingen hinner rensa ogräset. Vi försöker också hålla lågan uppe med företaget och har de senaste veckorna besökt flera marknader och även den stora gymnastikfestivalen i Kristinestad efter midsommar. Ibland är barnen med - vilket innebär långa dagar för dem, och ibland pusslar vi ihop skötare för att få dagarna att gå ihop. Däremellan betar jag av på min lista med uppdateringar på webshopen som aldrig blir kortare, utan snarare bara längre - och däremellan sitter vi frusna, ihopkrupna på stranden, i simskolan. Vår verksamhet rullar dock på i stabil takt, och i maj kirrade vi ju ett importavtal med KEDs cykelhjälmar - vilket var en jättelyckad nyhet i butiken. Utöver cykelhjälmarna har vi inte tagit så mycket nya produkter i lager under sommaren, utan istället försökt stabilisera det lager vi har. Under fjolåret, tog vi in en massa nya produkter och mycket fokus gick åt att försöka skapa ett vettigt lager. I år har vi haft en fin och jämn spridning på de produkter vi säljer - och olika märken har i stället lanserat sina egna nyheter. Till exempel har det varit ett stort intresse för Ergobabys bärselar och speciellt deras nya toppenbra Adapt-sele är vi bland de enda i landet som säljer.
 
 
Men snart ska vi logga ut och för första gången hålla vår verksamhet stängd i fem dagar (eftersom många brukar vara ute i sista minuten med sina födelsedagspresenter, informerar jag här att alla beställningar ska vara gjorda senast fredag kl. 12:00 för att de ska hinna skickas iväg före vår semester. Under vår semesterledighet är ju förstås nätbutiken öppen, men vi skickar inga paket eller svarar på några mail.)
 
 
 
För tillfället pågår febril planering. Thomas skruvar cyklar, fixar bromsar och spänner cykelkedjor. Jag har fått en pakethållare till min cykel för att jag ska kunna ha cykelväska också på min cykel. Även Celine och Sindre har cykelväskor till sina cyklar. Jag letar campingplatser och skriver upp telefonnumror - men bokar inte, eftersom vi inte har en färdig plan för dagsetapperna. Jag planerar även ett matschema, men försöker också få en uppfattning om var det finns butiker längs vägen på Gotland. Vi kommer att handla en hel del färdig här hemma, för att ha det färdigt packat när vi börjar cykla, och för att vi inte ska behöva börja med att besöka en matbutik i Visby. Vi behöver ännu testa det nya tältet, köpa en trangia till och packa alla kläder - och med facit på hand, kommer mängden ytterkläder att vara betydligt större i år.
 
 
 
Jag får ofta frågor om vad vi brukar äta på trangian, och här tänkte jag lista lite av vad jag tänkt att vi ska äta:
 • tomat-linssoppa (tetrapak, linser, kryddor), kan kombineras med turkisk yoghurt om det finns möjlighet att köpa
 • ärtsoppa (på burk)
 • kokta ägg (kan kokas vid frukosten och ätas vid lunch)
 • Flygande Jakob (snabbris, kyckling, behöver ätas enligt tillgång till butik)
 • Kyckling med currysås (samma som ovan)
 • Pasta med grönsaker/svamp/räkor (konservburk)
 • Linsgryta (linser, färska grönsaker)
 • Quinori (kan ätas t.ex. bara som den är)
 • Paella (konserver)
 • Risotto (snabbrisotto och smaksättning enligt vad vi hittar längs vägen, ex. fisk)
 • Falafel (finns färdig mix på påse)
 • Fattiga riddare (ex. kvällsmål)
 • Havregrynsgröt med chia och kokosolja
 • Nudlar med bovete, linser och sesamfrön
 • Couscous med kidneybönor, mandel och grönsaker
 • Majssoppa med kokos (tetror med majs och kokosmjölk)
 • Tortillas med färska grönsaker, bönor och quinoa
 • Färdig plättmix (ex. kvällsmål)
Bröd räknar jag med att vi ska kunna förse oss längs med vägen, från lokala småbagerier. Detta gäller även grönsaker och bär. Vi kommer att ha med oss en hel del nötter, dadlar och frön - solrosfrön kan t.ex blandas i de flesta maträtter för extra energi. Elovenas mellanmålskex får stå för snabb energi när orken börjar tryta, men godiset ska vi försöka hålla oss bort ifrån. I stället kan en glass får stå som belöning efter avklarad cykeldag. En större utmaning för mathållningen, tror jag dock det blir för egen del. För ett par veckor sedan gick jag över till att äta rawvegan-kost (eller 801010) och därmed kommer jag inte att kunna äta någonting själv av det jag listat ovan. Men mer om det i ett annat inlägg.
1 kommentar
Karolina

Rooligt :D