Affärsliv.

 
Det blev en arbetsdryg vecka, trots en röd dag där mitt i. Vi hade redan i ett tidigt skede av hösten lovat oss på två marknader i slutet av veckan och när vi ytterligare adderade öppningen av vår pop-up butik till fredagen, så hade vi plötsligt en stor, logistisk ekvation att lösa.
 
 
Men morfar tog två ungar på fredagen och gamlamormor ett. Thomas öppnade butiken på fredagen och mitt flexibla schema gjorde att jag kunde ta över och Thomas kunde dra iväg på marknad. På samma sätt delade vi upp oss på lördag, men till all lycka kom farmor och faster från Pargas och kunde hjälpa oss med barnen. 
 
 
De två nästföljande veckorna kommer förmodligen också att bli köriga, då vi ska snurra vår Vasabutik ända fram till den 23:e samtidigt som vi ligger på slutrakan med alla julklappsbeställningar och jag har åtminstone 250 uniarbeten som ska läsas och bedömas. Men min syster Anna kommer hem från Norge och hon jobbar också som för tre, så hon kommer att både hjälpa oss med webbutiken och ungarna.
 
 
Och även om det inte känns som en lång, mysig upptakt inför jul, är det här en viktig period för oss - liksom för många andra företag. Det finns många som har det kämpigt och därför är jag glad att vårt koncept med hållbara, aktiverande och mångsidiga produkter håller måttet. För oss ligger Pukyna och gymnastikringarna ständigt i topp och är de två bästa prylar vi skaffat till våra barn - och detsamma svarar många av våra kunder.
 
 
 
Men idag fick vi en fin stund tillsammans. Risnästräsket låg närmast till hands och trots att jag redan i flera veckor sett bilder på långsfärdsskrinnare  (och varit avundsjuk) i sociala medier, har jag stor respekt för isen. Men på träsket låg isen så tjock idag att vi tryggt kunde skrinna från ända till ända.
 
 
Isen var inte lika blank och slät som ifjol, men den klingade inte heller lika ihåligt. I stället var det helt knäpptyst, och det enda som hördes (om man skrinnade en bit bort från barnen) var det vassa ljuset från skridskorna som skar över isen.
 
 
Om dagen bara hade varit längre, men snart föll skymningen och månen kröp fram över talltopparna.
 
 
Men det behövde vi för att ladda om.
 
 
* * *
Polkuped Pop-Up Store
i Boden - Vasaesplanaden 14
Wasborgshuset, bredvid Minun/Min
9-23.12 2016
 
2 kommentarer
Livingwithmycamera

Tack för snabb service, smidig nätbutik där man har en bra överblick över produkterna! Vår lilla fröken som fyller ett nu i veckan blev så lycklig över sin Pukylino. Hon lärde sig hastigt att klättra upp på den och så applåderade hon belåtet åt sig själv :)
Det kommer absolut att bli fler produkter framöver när hon växer!
https://www.instagram.com/p/BOH3VCEh2oq/?taken-by=canoncamilla

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så mysigt det ser ut :)