På gång på Gala.

 
Tänk att det ska bli Gala av igen! Jag är galet imponerad av Maria och Ida-Marie som tagit sig an ett så stort evenemang - jag som nätt och jämt fixar ett barnkalas åt barnen. Men deltar gör jag så gärna och ännu gladare blev vi av att återfinnas bland de nominerade! Det känns länge sedan jag stod på scenen i konfettiregnet och tog emot priset för Årets blogg (2011) och på den tiden levde min blogg ett betydligt högre tempo än idag - dock hade jag betydligt mer tid att skriva då (barnen sov middagsvila! barnen somnade tidigt om kvällarna! jag var hemma betydligt mer!) Men det var också en tid med betydligt mer läsare, granskande ögon och "press" på att leverera. Idag trivs jag mycket bättre här med sporadiska texter och bekanta läsare som hängt här i åratal (!).
 
 
 
Hursomhelst ska jag få gå på Galan 2015 som nominerad i kategorin i Årets företagare. Vi har utvecklat och investerat (i våra ögon mycket) i Polkuped det senaste året, samtidigt som vi försöker använda oss av enbart egna kapital. I perioder känns det hopplöst att konkurrera på det stora nätet i kombination med alla ökade kostnader och höjda priser, men i perioder är vi stolta över att vi ändå lyckas snurra vår verksamhet "på sidan av". "På sidan av" betyder utanför Thomas jobb som det brittiska skidlandslagets serviceman och sitt jobb som massör hemma på gården där han har sin mottagning. "På sidan av" betyder också utanför mitt heltidsjobb som lärare som just nu tar mer än bara vanlig arbetstid i anspråk. "På sidan av" betyder alltså nästan alla kvällar, nästan alla helger och jag skulle önska mig ännu mer tid för att lyckas upprätthålla våra butiker www.polkuped.fi och www.springochlek.se på bästa sätt. Men vi sliter på så gott vi kan och eftersom jag också älskar mitt lärarjobb och vår trygghet att äntligen ha en fast inkomst (jag har trots allt inget fast arbete), kan jag inte i det här skedet tänka mig att enbart vara företagare. Det är därför en ganska skön sits att få lämna hemmet på morgonen och veta att Thomas för det mesta hålls på hemmaplan om dagarna (och sköter det - i mina ögon - tråkiga jobbet, papper och sånt). Vi är nämligen lika bra på det den andra är dålig på.
 
Samtidigt känns det häftigt att bli uppmärksammad i ett större sammanhang. Speciellt i bloggens begynnelse stötte jag på många frågor kring att blotta sig på nätet och en mammabloggare har inte alltid varit den häftigaste titeln i mediasammanhang. Men det är fortfarande tack vare bloggen som vi nu ska gå på Galan och vara nominerade i en annan katergori än tidigare. Vill ni ännu en gång rösta på oss - kan ni göra det här(Och bilden vittnar om att vi nog skulle kunna be någon ta en bild på oss ibland i stället för att använda en fyra år gammal.)
 
Så skulle det vara en klänning också och ingen klänning utan bekymmer. Den största frågan hur jag ska hitta en klänning som jag inte fryser ihjäl i. Jag borde ju ha ett merinounderställ underst om jag ska klara skivan.
 
 
 
2 kommentarer