Duudsonit Activity Park

Åtminstone fyller vi vårt sportlov med sportiga aktiviteter. Hittills har vi #1 skidat #2 simmat #3 cyklat och idag på den fjärde dagen besökte vi den relativt nya Duudsonit-parken i Seinäjoki. Och vilken park sen! Jag är rätt allergisk mot Duudsonit-konceptet överlag men aktivitetsparken vill jag kalla succékoncept.
 
Aktivitetsparken - för er som inte känner till den, är en industrihall fylld med närmare 4000 kvadratmeter lek- och idrottsaktiviteter - lite som ett lekland men med mångsidigare utbud och mer betoning på motoriska färdigheter. Förutom en enorm klätterlabyrint fast otaligt utbud av andra aktiviteter såsom futsal- och innebandyplan, aktivitetsplan för spark- och balanscyklar samt trampbilar, en fin parkourbana, trampolinhall och skumbitshav, skatehall och airtracks, klättergrotta, basebollsplan och redskapsbana. Plus otaliga småpunkter med t.ex. flipperfotboll, linbana, höjdhopp och jag vet inte vad. För vi hann inte ens med allt. Jag tog inga egna bilder alls - dels för att jag inte hade någon kamera med och dels för att det var så många andra barn där.
 
Årets sportlov är säkerligen en guldgruva för aktivitetsparken sett ur väderleksperspektiv. För det var vansinnigt mycket folk idag - och säkert alla andra dagar också den här veckan. Men folket verkade inte röra våra ungar (vi lämnade Sindre hemma och tog i stället grannflickan med och även Marius kompis) - och egentligen var det kanske bara bra att köandet emellanåt tvingade ner barnens puls - för de gick på i 220 - fyra timmar i ett sträck - och de skulle förmodligen gå på ännu om vi inte dragit ut dem därifrån när klockan blev kväll. Och det gjorde majoriteten av alla barn OCH TONÅRINGAR. Det fanns liksom ingen hejd på spring och hopp och klätter hos någon. Det var svettiga röda ansikten och det var bråttom fram hela tiden. Tyckte det var så otroligt fint att de lyckats skapa en sådan plats, att framförallt tonåringarna ville hänga där. Och på något vänster kunde även de yngre barnen hänga där de äldre befann sig. Dock antar jag att det idag och övriga dagar denna vecka är rörigare än normalt p.g.a av den stora folkmängden.
 
Våra pojkar gillade skejthallen mest och bäst. Och trampolinhallen med volter ner i skumgummihavet. De körde varv på varv med kickarna - ett varv tog 16 sekunder  och vi försökte räkna ut hur många varv de hann på 20 minuter - vi lyckade dock inte komma till något resultat i huvudräkning. Celine å sin sida gillade kanske parkoursidan bäst - och alla klätterväggar. Där var det mycket klättra och hänga och hon är både fruktansvärt stark och smidig. Jag var också själv klädd i träningstajts och tröja, dock gjorde jag aldrig något själv, eftersom det räckte för barnen att köa utan att vi vuxna också sällade oss till sällskapet. Men jag skulle gärna också jumppat med barnen.
 
I övrigt tyckte jag att stället var rent och snyggt. Inträdet var okej för barnen (under 6 år 12 euro, över 6 år 18 euro), men dock sved det lite att betala 18 euro som förälder för att övervaka. Jag är också överraskad över hur bra allt förlöpte och hur bra barnen ändå förhöll sig till turtagning och regler med tanke på hur många som faktiskt var där - däremot hade jag kanske önskat lite tydligare instruktioner/regler vid respektive aktivitet. Det förblev oklart huruvida man t.ex. fick hoppa en heller flera på trampolinerna och i skumgummihavet var det otydligt var man skulle ta sig bort. Jag skulle inte heller säga att Sindre (4 år) skulle ha varit för liten för parken - dock krävs det nog att barnet kan ta och förstå instruktioner och kunna vänta på sin tur. Det fanns ingen yngre åldersgräns, men man såg nog inte särskilt många under 3 år...
 
Vi kommer med säkerhet att besöka aktivitetsparken igen, trots att den kräver 80 minuters körning enkel väg. För enligt somliga var det den bästa dagen i mitt liv. Så idag var dumma mamma en snäll mamma, hehe.
 
 
 
2 kommentarer