Lite feelgood i skogen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit fattigt på nya bilder på bloggen länge. Minneskortet har varit fullt och jag har inte orkat flytta över bilderna till datorn för att kunna tömma det. Å andra sidan har jag också saknat inspirationen för att släpa kameran med mig. Men nu så!
 
Jag har väntat och längtat efter att vandra. Men det har varit medvetna val att bara hänga i husknutarna de senaste veckorna. Jag har försökt eliminera stressmoment hemma, vi har lagt fokus på att få ungarna tidigt i säng om kvällarna och vi har försökt underlätta för arbetsveckorna under helgerna, genom att laga mat, tömma tvättkorgarna och hålla efter på gården. Även om det mest innebär glädje att ränna runt, så leder det ändå ofta trötthet på söndagskvällarna, ouppackade väskor och frukostskålar som står kvar på bordet. Och detta har ju i normala fall hanterbart, men eftersom kroppen inte fungerar till 100 % just nu, så tränar jag mig själv i att rensa bland saker. Vilket gör att jag både känner en känsla av rofylldhet, men också en känsla av att jag tappar outnyttjad tid.
 
Men idag kom vi oss äntligen ut i skogen igen. Vi valde ungarnas favorit, Risnäset och vädret var alldeles ljuvligt. Det är så tacksamt när både vi vuxna och barn har sällskap - tre timmar gick i ett enda huj. Jag lagade (6 liter) ärtsoppa igår som vi bara värmde på trangian och med plättar som efterrätt, åt ungarna som vanligt som vargar. Det är lagom kaosartat med, idag, sju små hungriga på samma gång, men den tystnaden när alla sitter med en sked i handen och matkoppen framför sig, är påtaglig.
 
Sen traskade vi tillbaka till bilen, blåbärssmutsiga och fyllda med ny energi (det stämmer verkligen det där uttrycket "ny energi" - tidigare har jag trott att frisk luft och motion skulle trötta ut barn, men har insett att få saker får de våra att bli trötta) och det var precis lika härligt i skogen som jag tänkte i tanken att det skulle vara.
2 kommentarer