Sommarfesten och överraskningen.

 
Igår skulle vi ha mitt och Annas examenskaffe. Ett anspråkslöst och okomplicerat med de närmaste, sa vi. Momma ville ju att vi skulle ha kaffebjudning, men jag har ju jobbat hela veckan och inte hunnit engagera mig så mycket. Men partytältet behövde vi, eftersom det ju är isande kallt om kvällarna och vi har ju inte några extra kvadratmetrar inomhus. Pappa skulle väl fixa lite fisk. Å så.
 
Inga konstigheter alls. Trots att Thomas mamma, syster och bror dök upp på gården på fredag eftermiddag. För lillbrorsan ska ju in i armén nästa vecka och det var länge sen de var hit.
 
Sen hade jag också glömt att köpa kaffekoppar och Sindre kissade ner sig och skulle hämtas bara en timme före kaffet. Och gamlafammo - hämta henne också på samma gång. Inga konstigheter alls, tyckte han igen.
 
Tills alla de fina sommarklädda, leende kom sjungande Ja må han leva längs uppfarten i sommarvärmen som just igår uppenbarade sig, inför en totalt överraskad, blivande 30-åring (först i augusti - men orka ordna flera fester, heh). För nog hade vi fixat allt.
 
Så det blev examenskaffe och 30-årsfest och sommarfest i ett underbart kaos med långt fler människor än vad vi hade stolar och sjutton ungar sprang i benen (och jag har själv så många goda minnen av fester i barndomen när vi alla barn fick vara med) som slutade när himlen blev rosafärgad och kylan trängde in i bara ben och bordet svämmade över av vinglas, muminmuggar, barnmatsburkar och tuttflaskor i en salig blandning.
 
Det är fint att vara vuxen.
 
 
2 kommentarer