Förberedelserna.

Jag funderar över packning och känner mig så förväntansfull inför den kommande vandringsresan. Även om vi inte kommer att göra en flerdagarsvandring med tält på ryggen, utan bara dagsturer från en fast utgångspunkt, så är vi ändå friluftsnybörjare. Jag är sist och slutligen rätt bekväm av mig och tältsovning var t.ex. det moment jag fasade mest för under min kollosommar för några år sedan (jag fullkomligen avskydde att den natten i veckan vi skulle sova i tält då med varje barngrupp). Förmodligen är myggorna i kombination med fukten det som har varit det allra mest avskräckande för mig. Jag är en myggmagnet utan dess like, men avsaknaden av myggor denna sommar har fått mig att drömma om nya utmaningar och långa vandringar i ödemark. Vandringsintresset har också växt i och med barnen - de är inga stillasittande individer precis och utflykter som inkluderar fysisk aktivitet, har kommit att bli en gemensam hobby för oss alla. Med stor avund betraktar jag min syster Annas bilder - hon avslutade nämligen igår en tiodagars vandring i fantastiska norska Jotunheimen. Bara barnen blir större...
 
Men i förberedelseprocessen ingår att planera möjliga vandringsleder och dagsetapper. Jag letar matrecept för Trangian och skriver inköpslista. Plåster och värkmedicin måste vi ha. Vi försöker skramla ihop till fem sovsäckar och fem liggunderlag - och tältet - det är nog inte köpt i tiderna med tanken att det ska bäras i många kilometrar (eller rymma en fempersoners familj). Nu ska det ju inte heller bäras den här gången, för jag äger inte ens en riktig vandringsryggsäck men vartefter försöker jag samla ihop till utrustning för framtida äventyr.
 
I och med att vi inte ska bära packningen med oss, behöver vi inte den här gången ha så genomtänkt packning med tanke på vikten. Vädret lovar också sommarvärme (om än lite regnskurar), så med tanke på att vi ska vistas utomhus i princip dygnet runt, kommer vi ändå inte att behöva så stor arsenal med kläder. Vi är också nära civilistation och tillgång till butiker, vilket gör att bekvämligheterna finns om vi behöver dem. Men det känns tryggt att ha det så den här första gången - för vem vet hur mycket tältet läcker vatten eller om nåt barn får magsjuka mitt i allt. Vi ska ändå försöka packa så vandringslikt som möjligt och lära oss vad som är bra att ha med sig nästa gång.
 
 
Skulle kunna ha en...
 
...Haglöfs Oxo...
 
 
...en Fjällrävens Abisko...
 
 
...eller varför inte en Lundhags som också lär vara bra...
 
 
...och Bergans Glittertind skulle mycket väl duga den med.
 
 
 
4 kommentarer
Pia

Hej! Vilket friluftskök tycker du att skulle passa bäst din familj? Väntar SÅ att få höra om er vandring :)

AktivaDagar

Spännande med förberedelser! Skönt att det finns fler som inte är "tält-typen"... Än iallafall ;)

Marina

En höjdare i matväg hos oss är knorr (tror jag) förpackning lasagnette. Åt en fempers familj går det ev åt två förpackningar som man hamnar o koka i två omgångar eftersom trangia kastrullen är för liten. Lite förberedelse krävs dock innan eftersom köttfärsen bör torkas.

Svar: Tack för tipset! Har kört en torkningsugn idag (grönsaker), men har inte varit så lämpligt väder för torkning denna vecka (eller kanske man skulle ha kunnat göra det utomhus i solen ;) ). Men jag hoppas att sojakrossen ersätter köttfärsen nästan lika bra. (Y)
Eva - Kakkakaffe

nu fyra barn:-)

Tre trangior hade vi med på vår 8 veckor långa campingresa i europa. Det behövs eftersom vi är 6 pers.... Vi har två små kupoltält snabbt att sätta upp och barnen kan oxå hjälpa till. Denna gång hade vi även ett större tält med oss.

Svar: OJ! Har ni varit nu i sommar? Herregud vad ni åker och far! Tummen upp. Jag ska maila dig sen - ska rådfråga dig om vart och hur man åker budget på höstlovet :) Tänker Malaga och hyrbil därifrån någonstans, men du som är resexpert har säkert nån sorts koll.
Eva - Kakkakaffe