Hur vissa saker bara kan vara bättre än andra.

 
Jag har länge velat ha ringar åt barnen att hänga i inomhus. Jag har speciellt önskat att de skulle vara i trä - precis sådana där som finns i skolornas jumppasalar. Men vi har inte tyckt att vi har haft utrymme. För vi har inte velat ha dem i barnens rum - utan på en sådan plats att de skulle komma i användning många gånger dagligen. För så har också våra goda vänner det - ringarna hänger i anslutning till köket och vardagsrummet och varje gång vi är där, inser jag att inget barn kan gå förbi dem utan att hänga några sekunder, gunga ett varv framochtillbaka, göra en kullerbytta eller någon annan konst. Och detta har fascinerat mig.
 
Så jag beställde, trots allt, ett ringpar i alla fall åt våra egna barn och åt syskonbarnen i julklapp. Vi tänkte att vi kanske ändå kan leva med att sätta upp ett par i balken mittemellan köket och vardagsrummet fastän det är mitt ivägen - att det går att sätta en krok i väggen som man kan häkta krokarna när de stör.
 
Redan under julaftonskvällen visade sig ringarna bli en succé. Träringarna i det slätaste trä och anpassade för barnhänder. För ingen kunde gå förbi ringarna utan att ta sig en svängom i ringarna. Och det är just det här som är den bästa träningen för barnen. På ett omedvetet (och "gratis") sätt tränar de styrka, balans och kroppsbehärskning samt en rad andra motoriska egenskaper varje gång de greppar ringarna som finns där framför dem hela tiden.
 
Och i samma eufori av lyckad julklapp insåg jag att det är ju är en perfekt Polkuped-produkt, eftersom den har alla kvalitéer som är viktiga för oss i val av produkter: Den sätter barnets rörelse i fokus, det är en enkel och hållbar produkt av hög kvalité som inte ska förorsaka en massa reklamationer och dessutom är den tillverkad i Finland av finskt material av ett mindre företag. Och om nu julaftonen kan ses som fredad ledig dag, väntade vi tålmodigt till juldagen för att forska i saken. Den stora fördelen med att samarbeta med mindre företag, är att kommunikationen ofta är snabb och vänlig och det dröjde inte mer än en löplänk (på juldagen!) före jag med glädje kunde lägga ut gymnastikringar till försäljning i vår egen butik. För det har blivit på det sättet vi jobbar och därför kommer aldrig vårt produktutbud att bli särskilt brett. Det är bara vissa produkter som är bra nog att platsa i butiken.
 
Men ringarna - de rekommenderar  jag varmt när folk har återhämtat sig från julaftonspärsen. Jag tänker att de till och med kan fungera som doppresent.
 
4 kommentarer