Utekalas.

 
Idag firades vår guddotter Signe med årets hittills mest geniala kalas. Signe var inte ens fyra veckor gammal när hon ifjol gjorde sin första vandringshelg och för henne som har hängt en otrolig mängd kilometrar på ryggen sedan dess - alltid nöjd och glad - var ett utekalas som inkluderade vandring förmodligen det mest naturliga kalaset i världen. För vid ett stilla och spegelblankt Risnästräsk smakade bullarna himmelskt och med tio barn, varav de flesta har ovanligt mycket spring i sina ben, fanns det oändligt med yta att springa på mellan bullatuggorna. För visst har vi stretat på mellan varven, men i höst känns det verkligen som om vi lön för alla gånger vi släpat barnen ut i skogen, och vi själva också kan njuta av att bara gå, av naturen och av ron runtomkring oss, då barnens ryggtavlor bara syns springa ifrån framför en.
 
Och till all lycka blir det favorit i repris, för Celine fyller ju alldeles snart hon också och önskade mest av allt i världen ett kalas vid Risnästräsket hon med, att vi skulle sova i tält och grilla pinnbröd. Och det låter inte som någon hopplös idé. Alls.
 
"Bara vi tar med ficklamporna så att vi vet var vi ska kissa på natten."
5 kommentarer
marica

jomen mera vandringsleder åt världen. Vi går en hel del med våra barn vi med. (ok, vi övernattar inte, heh, där blir jag lite för obekväm) men just det där att vandra i skogen och låta barnen hitta naturliga ställen att leka på tycker jag att har gjort mycket för deras fantasi och självförtroende. Jag vill inte att mina barn ska bli rädda för skogen. Sen går det ju super att kombinera med cachande.

Christina

Vilken härlig idé för kalas! :)

Johanna

Fint på risnästräsket! Finns det föresten någon muurikka där? Har planer på att åka dit någon dag men tänkte vad man behöv ta med för att göra maten.

Svar: Jo, det finns! Och kastruller och kaffepanna. Men vedlidret brann ju ner i somras, så det är lite begränsat med ved. Finns nog men den är lite sur. Men det funkade för oss i söndags, så månne det inte funkar om någon dag också :)
Eva - Kakkakaffe

PrinsessVanessa

Härligt med utekalas :D

Petra

så smart! det ska vi testa!