Öjen.

 
Frågan var mest vart vi skulle. Jag föreslog Bötombergen, ungarna ville till Risnäs och Thomas förslag var Öjberget. Sen blev det Öjen i Sundom. Om vi kunde spara på något, vore det bilkörandet - men å andra sidan är bilen det som ger oss friheten - för vi bor trots allt ganska begränsat och långt från många idrottsaktiviteter, speciellt om vi jämför med då vi bodde i Jyväskylä. Men så länge vi kan köra, kan vi upptäcka och göra utflykter.
 
Vi var hit också en gång ifjol, men då kom vi inte runt hela. Kilometrarna är ganska långsamma för stigen är ställvis stenig och full av rötter - en jättebra "inte stöta marken"-stig. Men idag var allt perfekt - till och med bilresan till stigen. Vädret var precis lagom, solen värmde men gassade inte. Det var lagom varmt, men inte svettigt. Och ungarna var glada i hågen och Sindre gjorde nytt rekord i att gå själv (han är den mest lata av våra barn och åker gärna snålskjuts) - men fem kilometer i skogsterräng är mycket väl godkänt av honom. I Öjens skogar finns också massvis med cachar och de fungerar också som en morot för barnen - "bara 250 meter till nästa cache" och så orkar de springa på. Dessutom är många cachar riktigt finurliga och roliga.
 
Vid raststället kokade jag mannagrynsgröt medan alla andra plockade sina blåbär att sätta på gröten. I ett huj försvann maten från kopparna och klätterlekarna forsatte på de stora klippblocken som fanns runtomkring och jag försökte fånga barnen i lekarna, för att få bilder att använda till hemsidan (samt testa hur mycket stenrutsch Trapper Pantsen klarar). För det har jag inte hunnit nämna här på bloggen - att vi nu också har Isbjörnskläderna på Polkuped. (Denna månad till slut kan man t.ex. förhandsbeställa vilka kläder som helst med 20 procents rabatt - också de som inte ännu finns på vår hemsida och dessutom få fri frakt.)
 
När vi sedan kom tillbaka till bilen, hade vi varit ute i skogen i fyra och en halv timme - tid som bara hade svävat i väg. Öjen - se det som ett hösttips.
 
 
1 kommentar
tina

Vad roligt att titta in här igen, tusen år sedan senast! Finfina sommarbilder!