Vandrarhelg.

 
Vi har varit ute hela helgen - vandrat och geocachat dagarna långa. Efter intensiva veckor med mycket jobb, har jag funnit mycket ro och återhämtning i skogen. Slippa plocka hemma, slippa titta på klädhögarna och slippa höra på diverse tjat om det ena och det andra. Vi betar av naturstig efter naturstig efter de tips jag fick för någon vecka sedan i bloggen - den ena lika suverän som den andra. I timmar orkar barnen gå och leka i skogarna, och hela helgen har vi dessutom haft vänner med oss. Jag är så fascinerad över hur vackra platser det finns omkring oss, bara man ids upptäcka och åka en stund med bilen. Vi har ju alltid tyckt om friluftsliv, men den här hösten har allas vandringsintresse nog stigit med flera snäpp och jag drömmer om att vi ska kunna åka på en riktig vandringsresa med övernattning och allt, nästa höst. Men viktigaste av allt är nog picknicken och maten.
 
 
4 kommentarer
AktivaDagar

Tack för påfyllning av inspiration!

Johanna

Vi ska till Kajane med eleverna i veckan! Funderade på lite vandring och grillning. Hur ser grillmöjligheterna ut där? Torr ved? Tacksam för tips :)

Svar: Lyxiga möjligheter! Både under tak och vanligt. Dass och öppna hus att gå in i. Blir nog en bra utflykt.
Eva - Kakkakaffe

Camilla

Verklig en bra hobby det här, så tacksam att du skrev så utförligt om hur man går tillväga. Jag och barnen satsade på Bergö igår, men vi fick nog ge upp till slut, vi är för mycket nybörjare, men en skatt lyckades vi alla fall hitta :)

Svar: Men Ankan och Storken hittade ni väl? :) Den vid skolan tog jag med eleverna förra veckan och den var gömd långt in. Den vid Perisgrund sökte vi länge också, och den vid simstranden torde kräva sommarväder. Men kul att ni också är på!
Eva - Kakkakaffe

Johanna

Kan rekommendera ett besök till Hoppamäki (där har ni säkert skidat nån gång) Var dit med barnen i helgen, de cyklade och jag gick. Vi klättrade upp i tornet och utsikten var så vacker!