Amen.

Så blev det lite jul hos oss också. På snabbast möjligast vis grävde jag fram lådan längst in, längst under, ur skrubben och smällde upp sju elljusstakar i fönstren när jag kom hem från jobbet på eftermiddagen. Torkade inget, städade inget. Sopade brödsmulorna med handen längs bordet, lyfte klädhögen från golvet upp på soffan. Tände två lyktor och två marschaller som jag placerade vänligt vid trappan.
 
Sen fick det vara bra. Det blev lilla jul och det smällde fler gånger i dörren än vad jag hade planerat. Vi åt en ordentlig middag, alla tillsammans och i lugn och ro för första gången den här veckan. Celine och Sindre dansade pirutter i sina kjolslar och grankvistarna bågnade av fem bollar på var kvist.
 
Barnen fick sitt smålego. Miljoner beståndsdelar som rymdes i en liten pappersask. Jag ångrade min goda tanke ungefär samtidigt som de öppnade de små plastpåsarna som spred sig över hela vardagsrumsgolvet samtidigt som Sindre gick loss med sin nya sax och klippte sönder medaljer, instruktioner och teckningar och allt som kom i hans väg. 
 
 
Och på fredagkväll hade vi egen tomteverkstad på gården.
3 kommentarer