Dagens i tre.

Det här var dagens extremsport. Ingen skarsnö och Antarktis så långt ögonen kunde se. Mitt sällskap kunde dock förliknas med en expeditionspackning och jag konstaterade att min kondis är för dålig för dylika turer. Vi for iväg på fyrmanhand, men av alla människor, var det Anna och Andreas vi träffade på Storfjärden. Hundskrället åt upp Celines bulle (kris!), Marius fick ingen oboy och klädde av sig skidskorna och slängde dem i en snödriva (kris!) och Sindre var dödstrött (kris!). Sen sov alla tre barnen middagsvila för andra dagen i rad (mirakel!) och jag fattade äntligen hur jag förr i världen kunde spotta ut med tre-fyra blogginlägg om dagen.
 
 
Dagens höns är lyckliga över att ha några kvadratmeter äkta vara att krafsa i under en gran. De solar sig värre än finländare på Kanarieöarna även om jag är sura på dem när de inte värpt några ägg alls på ett par dagar. Eller vart de i såfall har värpt dem. De är lite skitiga, skamfilade och lider av förfrysningsskador efter en lång vinter, men nu väntar ljuva tider dem. KOCKLIKOO, vrålar Sindre.
 
 
Dagens middag blev revbensspjäll och ugnsgrönsaker med egengjord bea. Det var liksom ett snäpp högre än gårdagens makaroner med korvsås. Sen sitter man där och får skära nya revben stup i kvarten åt ungarna, titta på när de torkar sina flåtiga händer på tröjan och tjata om att TVÄTTA MUNNEN OCKSÅ! då ansikten glänser upp till hårfästet och passa med det ena och det tredje tills man till sist sitter ensam kvar vid bordet och äter det kalla.
 
3 kommentarer