Vad vi gjort idag.

Idag behövde ingen gråta. Hit med dom bara, sa min momma och jag dumpade av dem i morse med cyklar och ett mjölkpaket. Och hon spelar gris, skalar rabarber, steker köttbullar och middagsvilar barn med tre händer och ofta undrar jag hur hon gör.
 
Sen spelade jag kodda med eleverna. Mera, mera, mera skrek dom varje gång jag visslade av för byte av program. Så vi fortsatte att spela kodda ända tills det blev helg.
 
Då svidade jag om till kläder som för evigt kommer att lukta rökt fisk. Backade som vanligt in mot fisktältet och Jens öppnade som vanligt bakluckan, folk stod som vanligt redan i kö och jag plockade som vanligt upp fisklådorna i samma ordning som alla andra gånger. Fast det här var sista fredagen för den här sommaren - den tjugonde sommaren. Jag tror jag har varit med mer och mindre arton eller nitton.
 
Körde tillbaka till momma för att hämta barnen. Fick mat (tack gode gud!) och glass och kaffe och tog sats inför fredagsmyshandlingen. Sindre körde rakt in i tonfiskhyllan och burkarna bara rullade längs golven och hans ånger och skämskudde var redan som bortblåst vid glassdisken när hela butiken hörde att han skulle ha glass. (Sen slutade det i alla fall lyckligt när de saligt och gemensamt och samarbetsvilligt bestämde att de skulle ha varsin Angry Birds slickepinne och bilresan hem skedde under största möjliga tystnad.
 
 
 
Sen blev det bara så himla komiskt när vi där efter sex vek in på uppfarten hem, och det stod två lastpallar med cyklar rakt framför oss på vägen. Skrattade högt en stund, före vi började kånka cyklar in i lagret. Och sen efter det kände jag mig mycket tillfredsställd.
 
 
Den här gången tog vi sju stycken mellanmodellscyklar (från 90 cm) med opunkterbara hjul i lager, som lämpar sig ypperligt till dagis, eftersom de är så gott som underhållsfria. På ett tiotal dagisar runt om i Österbotten cyklar man nu Puky, men på dessa cyklar finns för tillfället ingen reservation. Offertförfrågan kan riktas till pukybike(at)me.com.
4 kommentarer
Linn

Vitsi så roligt med dagiscyklarna! Trist att vår dagisgård är en skogsbacke. Happy weekend!

Svar: Kanske lite väl action att sätta fart nerför en skogsbacke i ett dagis :) Skön helg dit också!
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Jag bara älskar din inlägg!!!fortsätt i samma takt....

Svar: Oj, tack - det var roligt att höra. Eftersom det känns som jag gnatar på med samma sak hela tiden.
Eva - Kakkakaffe

Camilla

Håller med skribenetn ovan, gillar dina inlägg starkt! Tyvärr är det sällan jag kommenterar nuförtiden. Men jag läser med njutning varje gång. :) Vad härligt att leva mitt bland alla dessa fina Pukycyklar! Mitt dagis har också fyra röda sådana ute på gården, inköpta av föräldraföreningen. Men det är den gamla modellen som tyvärr får punktering ibland. Hur fungerer de punkteringsfria däcken? Och sen måste jag fråga vad det är för märke på den superfina gula biltröjan som M har? Jag har sett nåt barn på dagis ha en sån och jag bara älskar den. Fast den säljs knappast längre. Vår minsting har en brun Me&I biltröja men den gula är ännu finare tycker jag. Ha en skön helg! Hoppas att det inte ösregnar borta hos er som det nu gör här söderut.

Svar: Du är ju en av mina mest trogna kommentarsskrivare, och alltid skriver du så snällt :)
Det är ju hårt slitage på cyklarna på ett dagis och däcken är ju hårt utsatta (här såg jag häromdagen när jag hämtade barnen - och mitt barn var dessutom lekledare, att de just då höll på med en lek som gick ut på att köra in i sandlådskanten med framdäcket - för då lyfte bakdäcket ;) Men de punkteringsfria däcken är samma som på lilla modellen - d.v.s att de kanske inte lämpar sig lika bra på grus (iaf inte för fartens skull), men att det ska mycket till för att de ska gå sönder. Vi har själva just en sån cykel som Sindre använder, då den kom som extra en gång.

Gula biltröjan är me&I och från vårens kollektion. Gillar den jättemycket jag också.

Och vackert väder har vi. Idag också. Finaste augusti i historien.
Eva - Kakkakaffe

Camilla

Då fattar jag varför jag har missat den gula biltröjan. Jag drabbades av en långvarig sömnlöshetsperiod under förra vintern-våren så jag var helt däckad. Och orkade inte alls fundera på barnkläder. But now I'm back again. Får kolla om jag kan tänkas hitta den nånstans. Nu tycks de bara ha långärmade biltröjor igen.

Här skiner solen nu också. Och visst har det varit en härlig augustimånad. Med shortsväder hela månaden. Och jag kände så med dina barn när du skrev om att de plötsligt måste ha svettiga galonbyxor på sig på dagis. Vår yngsta har också varit svettig ibland när jag hämtar honom iklädd långbyxor ute på dagisgården. Han har genast rusat in till dagistamburen och bytt om till shorts innan vi åkt hem. Jag är en mera flexibel dagistant som inte har mina dagisbarn att svettas ihjäl. :) Ha det fint!