Vad vi gjort idag.

Idag behövde ingen gråta. Hit med dom bara, sa min momma och jag dumpade av dem i morse med cyklar och ett mjölkpaket. Och hon spelar gris, skalar rabarber, steker köttbullar och middagsvilar barn med tre händer och ofta undrar jag hur hon gör.
 
Sen spelade jag kodda med eleverna. Mera, mera, mera skrek dom varje gång jag visslade av för byte av program. Så vi fortsatte att spela kodda ända tills det blev helg.
 
Då svidade jag om till kläder som för evigt kommer att lukta rökt fisk. Backade som vanligt in mot fisktältet och Jens öppnade som vanligt bakluckan, folk stod som vanligt redan i kö och jag plockade som vanligt upp fisklådorna i samma ordning som alla andra gånger. Fast det här var sista fredagen för den här sommaren - den tjugonde sommaren. Jag tror jag har varit med mer och mindre arton eller nitton.
 
Körde tillbaka till momma för att hämta barnen. Fick mat (tack gode gud!) och glass och kaffe och tog sats inför fredagsmyshandlingen. Sindre körde rakt in i tonfiskhyllan och burkarna bara rullade längs golven och hans ånger och skämskudde var redan som bortblåst vid glassdisken när hela butiken hörde att han skulle ha glass. (Sen slutade det i alla fall lyckligt när de saligt och gemensamt och samarbetsvilligt bestämde att de skulle ha varsin Angry Birds slickepinne och bilresan hem skedde under största möjliga tystnad.
 
 
 
Sen blev det bara så himla komiskt när vi där efter sex vek in på uppfarten hem, och det stod två lastpallar med cyklar rakt framför oss på vägen. Skrattade högt en stund, före vi började kånka cyklar in i lagret. Och sen efter det kände jag mig mycket tillfredsställd.
 
 
Den här gången tog vi sju stycken mellanmodellscyklar (från 90 cm) med opunkterbara hjul i lager, som lämpar sig ypperligt till dagis, eftersom de är så gott som underhållsfria. På ett tiotal dagisar runt om i Österbotten cyklar man nu Puky, men på dessa cyklar finns för tillfället ingen reservation. Offertförfrågan kan riktas till pukybike(at)me.com.
4 kommentarer