Pargas.

 
Pargas har av någon anledning ofta visat sig från sin tråkigaste sida när vi varit här. Känns som om det ofta har regnat och varit grått och trist. Min minnesbild av Pargas har liksom lämnat vid en tom, öde och grå Malmengata. Och det har känts lite orättvist, för jag minns hur vackert jag tyckte Pargas var, när jag besökte stan för första gången.
 
Men inte idag. Pargas gjorde en superkompensation med ett sällan skådat vinterväder på en sällan skådad julmarknad. Och så levererade Missionsboden som vanligt. En påse julgransprydnader för femton cent och ett par skridskor i storlek 25 som kommer att tillfredsställa Sindre alldeles ypperligt, för tre euro. Som hittat.
8 kommentarer
Christina

Härligt med fynd. :)

Höperöt

Nej men, det är ju vårt marknadsbord som hamnat i bild, så kul :)

Och jo, alldeles perfekt vinterväder, mera sånt imorgon igen när jag är ledig och inte har en massa att fixa inför julmarknad!

Svar: Haha, så häftigt. Hade ingen aning om att du skulle vara där och sälja. Man följde bara med strömmen och hoppades se nånting åt sidorna också...
Eva - Kakkakaffe

Cila

Åh så stämningsfulla bilder!

Kamomilla

Hej!
vad det var kul att ses idag!

Lamporna i slutet på mitt inlägg var discolights som kan kopplas till musik, så de gör mönster i takt med musiken. Himla festligt då de snurrade på väggen och folk stod och gapade. De var placerade uppe i rummet i gaveln vid huset vi stod vid och projicerades på grannens vägg :)

Har funderat en del på din atopi, och jo- kortison lugnar bara för stunden- den tunnar annars ut huden ännu mer! Det kan bli helt katastrofalt om di använder det länge! Har du provat en homeopati? (dyrt bara :( )

Sen tänker jag att dina problem kanske är stressrelaterade? Er levnadssituation är ju rätt så jobbig med dina studier just nu, och även om man tycker livet löper ok så kan symptomen ta sig just såna här uttryck. Det undermedvetna jobbar på. Sjäv får jag alltid problem med magen när jag stressar. Fast jag tror att jag har allt under kontroll och att allt är lugnt. Men sen kommer symptomen..

Lowcarbkost har minskat på mitt vinterkliande avsevärt, men jag kan tro att du lever rätt så rent från socker och sånt ändå så det är nog inte din lösning.
Förstår att det är jobbigt. :(

Svar: Oj, vad du tog dig till att skriva!
Jahaa, det funkade såå. Häftigt och annorlunda!

Har blivit tipsad om homeopati här ovan och är intresserad av att testa, men har redan använt så mycket pengar på salvor den senaste månaden att jag helt enkelt måste vänta till lite senare. Och jag vet ju också att det är stressrelaterat - ungarna behöver inte ha mer än en dålig dag för att jag ska klia sönder mig. Men det är svårt också att göra något åt det också. Fast snart är det jullov och då blir det iaf mindre för en stund.

Har för övrigt ätit vete och gluten nu igen i i mindre doser efter en paus på tre veckor, men märks ingen skillnad, så jag tror verkligen inte att jag har sådan allergi heller... Hmm. Vem skulle veta.

Eva - Kakkakaffe

Veronica

Vad fina vinterbilder! Hoppas din hy blir bättre, med mer "rena"salvor.

Hur var det, sålde ni även barnskidor? Våra har bara sådan som man spänner fast runt foten, men jag är inte övertygad att pojkarna får intresset med dessa, åker hit o dit. Min man tycker de duger bra när de är så små, hmmm.

Svar: 139 euro kostar skidpaket med skidor, stavar, bindningar och skidskor. Vi har köpt en uppsättning i året och i vinter har de alla tre skidor. De har kunnat ärva rakt av varandra.
Eva - Kakkakaffe

mammaspring

Oj... och vet du jag har ett sådant där rosa skimmer i mina tankar då jag tänker Pargas. Tror bestämt att solen alltid skiner där... i alla fall säger mitt minne det :)

Missade Missionsboden - får ta det nästa gång! Där köpte jag min ludiskuffare för några euros :)

Svar: Ursäkta mig, ludiskuffare? :)
Eva - Kakkakaffe

Höperöt

Nu när jag tänker på saken så hälsade ju min sambo på Thomas, men dig missade jag bland med alla andra!

Famo

Det var inte många minuter vi sågs. Hoppas dagen gick bra i Ekenäs. Man får så ledsamt efter er. Skulle så vilja komma upp till Molpe en sväng.

Skrattade då du inte visste vad "ludiskuffare" är.
Titta här http://malin.granberg.fi/?p=6265
Karvalakki tror jag det heter på finska.