En detaljerad dag.

Kameran låg passligt bredvid sängen i morse och jag beslöt göra en något modifierad EFIT-dag (ett foto i timmen) i brist på annat.


05:30
Marius vaknar och är gnällig. Klockan är för lite och Thomas försöker få honom att hållas i sängen. Han ligger dock bara och ropar och ska bli uppassad; ska ha vatten, ska kissa, ska kakka, ska ha hunden, har snuva och ska torkas, ska titta på tv. En timme senare ger sig Thomas och stiger upp. Det är hans morgon. Jag ammar Sindre som somnar om.07:45 Sindre vaknar och jag stiger upp. I och för sig har jag inte sovit särskilt mycket sedan halv sex, eftersom Marius och Celine båda har vaknat på fel sida och tjuter i samstämmig kör. Sindre får ny blöja, jag kollar datorn, dricker en kaffekopp och äter två smörgåsar. Thomas besvarar mail, tömmer diskmaskinen och beger sig på långlänk tjugo över åtta.08:30 Jag hackar lök och steker maletkött. Ammar Sindre på en liten Ikeabarnstol framför spisen medan makaronerna kokar sig mjuka. Fåret Shaun, som är heligt, börjar på Barnkanalen och ungarna sitter knäpptysta i sju minuter. Jag svarvar snabbt ihop en makaronilåda in i ugnen, startar en diskmaskin, startar en tvättmaskin, hänger upp en annan, och dammsuger upp den värsta sanden innanför dörren och brödsmulorna under matbordet. Klär därefter på barnen och mig själv. Sindre somnar sedvanligt klockan nio.
.

09:15 Ögnar snabbt igenom dagens tidning, besvarar ett mail och läser några bloggar. Skär upp frukter att ta med som mellanmål och packar ryggsäcken. När vi ska börja åka ser jag att Celine har somnat i Sindres babyskydd. Så trött hon måste ha varit då. Låter henne sova en liten nap.
.


09:50 Är vi påväg till leklandet Hoplop.11:15 Leker så det står härliga till. Marius och Celine lyssnar och samarbetar till max. Då är det roligt. Sindre följer allt från Manducan.12:00 Far vi därifrån. Jag bävar lite för raseriutbrott, men detta lyser med sin frånvaro och jag överanvänder ordet duktigt för en stund. När vi kommer hem, har också Thomas kommit hem igen och har slevat upp den färdiga makaronilådan på tallrikar åt trötta barn. Jag älskar mig själv lite. Thomas glömmer Celine på pottan och när vi kommer ihåg henne, sitter hon och sover på pottan. Ammar Sindre, som också somnar.
13:00 Jag bloggar. Förbereder detta blogginlägg. Thomas sitter i telefon och tar emot skidbeställningar. Vi dricker kaffe och äter glass. Sindre vaknar efter en timme. Ammar igen, fast han är nog mer snål än hungrig. Redigerar samtidigt bilder.
.

(ett bloggbarn)

14:30 Marius och Celine vaknar. Äter mellanmål. Vi försöker med gemensamma krafter plocka upp lite. Tömma diskmaskinen och starta en ny tvättmaskin. Det blir dock inte till så mycket, så Thomas går ut med Marius och Celine. Sindre vill amma igen och jag läser lite bloggar under tiden. Sedan passar jag på att röra ihop en soppkastrull så länge jag inte har några barn i benen, viker kläder och dammsuger. Sindre ligger på golvet och tittar på. Tills han somnar.
.

16:15 Kommer de in. Vi äter soppa och sen far Thomas iväg och tränar igen. Sindre vaknar lite före fem, ammar och byter blöja och klär på Celine för tredje gången idag. Hon klär alltid av sig näck så fort vi kommer innanför dörren.
17:15 Jag går den sedvanliga rundan till posten med syskonvagnen och Sindre i sjalen - som somnar till och från. Postar ett paket och ett par kuvert. Jag tycker att Marius och Celine har varit praktexemplar idag och belönar dem med varsin Eskimåpinne under den varma kvällssolen. Går sedan till fotbollsplanen, där vi hittar pappan och ett par andra ivriga karlar som ger sig hän åt lite fotbollsspel till med Marius och Celine. Jag träffar två bekanta vänner från skidspåret och lämnar och prata.
19:00 Klockan är redan sju och vi söker oss snabbt hemåt. Ungarna är skitiga som jag inte vet vad och förpassas direkt till badet. När de äter kvällsmål säger Marius att han är trött, att han måste gå till sängen och vila (jag jublar lite inombords).
.
.
20:00 Alla barn ligger i sängen och är nattade. Jag är så trött, så trött och tänker i helsike med löplänken - och så föreslår dessutom Thomas att jag ska springa upp för slalombacken. Fan anamma tänker jag då och så gör jag det. Sen springer jag resten av länken nästan allt vad jag orkar - jag repeatar tre låtar; Coconut Tree, Vår tid vårt land och Om sanningen ska fram.
.
21:30 Bloggar. Tack och hej.
19 kommentarer