Anno 2011. Del 2.


JULIJuli - lite här och där. Har vi någonsin varit hemma mer än två veckor i sträck under året och hur många kilometer har vi egentligen kört? Vi var ännu en gång i Pargas i juli och ännu en gång i Molpe. Och vi njöt till fullo av sommaren. Det här var säkert vår bästa sommar någonsin. Marius hoppade från trean, vi sov bredvid öppna fönster om natten, jag gick på bloggträff, jag sålde fisk på sommartorget, vi träffade vänner och det var nästan skönt att det regnade någon dag emellanåt för att man skulle få vara inomhus.


AUGUSTI

t;
Augusti - ta till vara det sista av ledigheten. Vi försökte återvända till vardagen. Jag började baka surdegsbröd, vi fixade till lite i lägenheten och så gjorde vi små utflykter i hemknutarna. En dag satte vi oss i bilen på väg mot Österbotten igen, för att överraskande nog gå på husvisning. En timme senare hade vi köpt vårt första riktiga hem och lyckan var total. I slutet av augusti blev det supersommar igen och vi tog sommarens sista dopp den tjugonionde augusti. Alla aktiviteter började efter sommaren och Thomas tillbringa veckor på läger igen.SEPTEMBER
'
September - skolstart. Jag återvände till studierna. Tanken var att jag skulle studera någon timme här och någon timme där, men i och med husköpet blev det så gott som heltidsstudier. Det var dock kul och inspirerande att göra något annat som inte kretsade kring barnen och det var skönt att få lämpa över ett större ansvar på Thomas. Jag saknade dock en egen grupp och jag var ganska ensam där jag hoppade mellan nya grupper och nya kurser. Däremellan försökte vi få vardagen att gå ihop så det fanns mat på bordet, rena kläder i skåpen och pengar på kontot. Celine fyllde två år och vi kalasade hemma i fyrsamhet då Thomas var på läger. I slutet av månaden åkte vi på en minisemester - på Lidingöloppet till Stockholm, jag, Thomas och Sindre och vi hade en riktigt gemytlig resa även om det mest gick i löpandets tecken.


OKTOBER
NOVEMBER
Oktober och november - tungt, tråkigt, mörkt och vardagligt. Det var skola, det var jobb, det var läger och vi var två trötta föräldrar som försökte få dagarna att snurra på bästa sätt. Jag längtade tillbaka till hemmatillvaron och barnen, men var glad åt att jag hade någon ledig dag emellanåt. Vår motivation var gula huset och vi fick nycklarna i mitten av oktober. Vi började fixa och flytta i sakta mak och vi trivdes i huset från första stund och eftersom mina studier löpte på bra, började vi se att det fanns en möjlighet att flytta från Jyväskylä betydligt tidigare än vad vi tänkt oss från början. I Jyväskylä föll den första snön i slutet av november och vi fick njuta av en ordentlig vinter i några dagar innan mörkret återvände.


DECEMBER


December - Årets blogg och ledighet. Början av månaden var hektisk med de sista tenterna, återlämnadet av de sista skolarbetena och bloggalan i Helsingfors på det. Det var så oerhört roligt och överraskande att bli vald till årets blogg och efter att jag hade skrivit sista tenten kände jag bara lättnad över att allt var avklarat för i år. Vi packade så mycket vi bara fick i bilen och åkte på jullov till gula huset och jag har återhämtat mig och njutit av julen så mycket jag bara orkat i december. Vi har inrett i huset, bakat och lagat mat i all sköns ro, umgåtts med släkten och vännerna, varit mycket hemma och bara tagit dagen som den kommit. Året som gått har varit händelserikt och emellanåt ganska tungt och stressigt, men ändå har vi haft mycket tid tillsammans och klarat av att få ihop vardagen. Nu återstår en vecka av mitt jullov innan vi återvänder till vardagen - en ny sorts vardag, eftersom våren kommer att bjuda på nya utmaningar igen.

Jag önskar er läsare ett riktigt Gott Nytt År och så vill jag tacka alla mina samarbetspartners för året som gått!
11 kommentarer