Kvinnor kan.

Det var en riktig kvinnodags-dag. Som satte prov på kvinnans logiska organiseringförmåga, lösningsförmåga och uppgiftförmåga. En sån dag som bara kvinnor klarar av.
 
05:30          Väckning. Min morgonstund; frukosten och Vasabladet är helig. Jag behöver alltid avsätta tid för en lugn morgon. Denna morgon får jag dock sällskap av Thomas - som snart ska gå och sova i Kanada (nio timmars tidsskillnad) och av syrran (mer kvinnokraft!) som vankar omkring med förlossningsvärkar i korridorerna på BB i Norge och snart ska föda. Allt bäddar för en händelserik dag.
 
06:15          Klädd och färdig för dagen. Jag printar de postlappar jag inte orkade printa igår kväll och går ut i lagret för att packa några försändelser. Jag packar även Marius väska med snowboardutrustning och min egen utrustning för dagen.
 
07:00          Jag väcker (för omväxlingsskull!) barnen.
 
07:15          Sindre måste börja 1,5 timme tidigare på dagis nu när Thomas är borta. Jag för all dagens utrustning (skidor och snowboard + matsäck till skolan) samtidigt som jag för Sindre till dagis. På samma gång för jag även de paket som ska sändas till pappa - som ska föra dem till posten (som ännu inte har öppnat), eftersom jag själv inte kommer att hinna hem före postbilen redan har åkt.
 
07:45          Snabbt via hemmet igen för att stämma av med Marius och Celine som ska ta sig på egen hand till skolan lite senare. Fyller en diskmaskin och far sen iväg på jobb med stopp för bränsletankning i Malax.
 
8:30             Klar för skiddag med lågstadieeleverna vid Öjberget. 
 
09:00-10.10 Jag kör slalom med eleverna. Jag får snapchat-meddelande i liften om att jag blivit moster till en liten pojke igen! Hurra och lycka!
 
10:30           Tillbaka på skolan. Gjorde planändring i huvudet under liftturerna i Öjberget. Måste göra och printa instruktioner till hälsokunskapen och grupparbetet jag nyss kom på (10 min). Hinner även med mailsvar (10 min). Är vrålhungrig och äter samtidigt en medhavd matportion framför datorn.
 
11-12:10      Lektion i hälsokunskap och rastkustodiering. Hoppar sedan på cykeln och trampar allt vad jag orkar efter en sallad till Raawka. Är vrålhungrig igen.
 
12:30-13:15  Handledning med en studerande samtidigt som jag tuggar lunch, fem minuter snack med kollegan, fem minuter Facebook och fem minuter pulverkaffe.
 
13:20-15:25   Dagens stora glädjemoment och bedrift är att få 100 % utdelning på fjortonåriga killar i spåret. GLADA OCH IVRIGA SKIDPOJKAR dessutom! Jag skidar och handleder en studerande.
 
15:55             I tid till dagis - trodde jag. Ända tills servon på bilen plötsligt upphör att styra och jag med nöd och näppe lyckas svänga av från huvudvägen. Tackarna gudarna att jag var så pass skärpt att jag märkte förändringen trots att jag körde på rak väg, för annars hade dagen kunnat sluta betydligt värre. Istället får jag krypköra raka spåret till bilverkstaden (servoremmen av!), ta pappas bil, hämta barnen (är tio minuter sen i stället för fem i tid) och be pappa skjutsa oss hem.
 
16:30             Prio ett är brasa i vedspisen. Prio två är mat. Marius befinner sig i Parra på skiddag med Loungarna och Sindre lämnade hos morfar. Jag värmer mat med Celine, slösurfar en stund, utfodrar hönsen samt tömmer och fyller en diskmaskin. Sen är klockan redan 17:30 och vi behöver starta mot Malax - och vår andra bil startar till all lycka trots att den stått oanvänd ett par veckor.
 
18:00-18:45   Jag leder en gymnastikgrupp för funktionshindrade i Malax. Celine är lycklig över att få vara med och gruppen i övrigt skänker mig också mycket glädje.      
 
19:15            Hämtar Sindre från moffa och far hem igen. Placerar barnen framför tv med kvällsmål och gör upp en ny brasa - nu i stora spisen, före jag tar itu med mail, postlappar och packning av paket.
 
20:30            Har allt Polkuped-jobb klart för stunden, går in och nattar barn. Brasfan har hunnit slocka och jag gör dagens tredje eld, men temperaturen har i alla fall lyckats passera 20-strecket.
 
21:00            Velar mellan att blogga eller göra klart hälsokunskapens provfrågor och väljer det förstnämnda. Jag börjar känna mig rätt spak, jag bannas över att veden är slut och att jag behöver gå ut ännu en gång. Jag dricker en kopp te och väntar på att Marius kommer hem - säkert vraktrött han också. Jag måste elda en stund till före jag går och lägger mig och så var det de där provfrågorna också. Men känner mig ändå rätt förnöjsam - och tacksam. Tacksam över att mitt eget bränsle räcker till igen.
 
 
 
2 kommentarer
Melli

Oj jösses!! :D Jag blir trött av att läsa bara.. ;)
O jättegrattis till systra din och er andra såklart också! Mina fick ju en småkusin igår, första babyn efter Lukas. <3 Härligt att träffa henne idag,nog blir man väl lite babysjuk med en sådan varm gosing i famnen. Hoppas ni snart får träffa den lille killen! :)

Petra

hej å hå vilken dag! bra kämpat <3