Ingen helg utan utflykt.

Det blev en riktigt hektiskt vecka med för mycket av allt (ungefär som fem dagar x tisdag) och som passligt nog kröntes av sjukdomar på den sista vilodagen. Under helgen har jag verkligen längtat efter att vi blir två vuxna i huset igen (och det nyerbjudna arbetet inför en ny säsong står inte särskilt högt i kurs hos mig just nu). Men idag behövde vi behövde både frisk luft och en chans att tömma huvudet - utan att vilja ränna iväg några långa vägar och därför tog pappa oss med ut på sjön.
 
 
Det var varken så soligt eller så lugnt som det utlovats, men det innebär bara att vi år ha vinter några extra dagar - och det stör mig inte alls. (Jag hade gärna velat skida Högåsen-Horonkylä ännu i vinter, men det ser ut som om vi får spara den utflykten till en ny vinter, så dagarna rinner iväg.)
 
 
 
Celines älskade Puppi hänger fortfarande med och är så kär som någonting någonsin kan bli.
 
 
 
Vi vittjade några nät för att få de sikar vi skulle grilla till lunch lite senare.
 
 
 
Utomhus är inget särskilt noga och man tager vad man haver. I och för sig är jag inte särskilt noga eller komplicerad inomhus heller.
 
 
Inte för att barnen är jättebra på det här med ro och meditation ännu (bara sitta och titta på brinnande ved). Men det var väl så rofyllt det kunde bli - i det här skedet av livet, heh.
 
 
I och för sig var inte Sindre helt kry, men han är ju en fenomenal somnare och har alltid varit. Förmodligen hänger det ihop med att han är en trea och han var tvungen att från första stund lära sig att somna lite här och var, eftersom dagarna gick i Marius och Celines tempo. Han har alltså somnat på otaliga konstiga ställen närsomhelst, hursomhelst om han har varit trött.
 
 
 
Och glödstekt sik kan inte annat än vara fullträff, ute på havet, framför en brasa. Det var just en sån utflykt vi behövde idag.
 
1 kommentar
Katta - Bucketlife

En av mina absoluta drömdagar är dagar ute på sjön, med skoter, fika och fint sällskap. Det blir inte mycket bättre än så! Har så många härliga barndomsminnen från såna dagar och det är så härligt att se att barn idag också får såna med sig!