Hemavan edition 2.

 
Ifall videon är suddig - behöver du ändra till minst 720 i upplösning/HD-kvalitet för någorlunda tittarvänlighet. Allt är filmat med telefon, då jag inte släpat runt på kameran i backarna.
 
Så kom äntligen veckan som vi väntat på så länge. Nästan ända sedan i fjol. Vår Hemavanvecka! Vi förälskade ju oss ifjol när vi besökte fjällen för allra första gången, och det var därför givet att vi skulle åka i år igen. Samma vecka (12) inföll i år under påskveckan, så det var med en viss tveksamhet vi bokade - vi var ju nästintill ensamma i backarna ifjol och därför kändes det inte jättelockande att behöva dela dem med tusentals andra. Men med tanke på mitt jobb och barnens skola, så bestämde vi ändå oss för denna vecka för att minimera frånvaron.
 
Vi reste för en vecka sen på lördag och var i backarna redan på söndag. I år hade vi inte lika lyckat väder som ifjol, men det var mestadels plusgrader och inte särskilt hård vind, vilket gjorde fjällen gemytliga i alla fall. Det snöade också en hel del, vilket gjorde åkningen rätt trög men speciellt barnen kunde inte ha brytt sig mindre. De ångade på från morgon till kväll sju dagar i ett sträck och respektive barn har samlat åtminstone 50 timmar skidåkning och uteaktiviteter åt sig under en vecka. 
 
Jag har inte haft kameran med upp i backarna, men under de första dagarna filmade jag en del med telefon som jag klippte ihop till tre minuter med små glimtar från Hemavan - titta dock i HD-kvalitet, eftersom videon annars är för suddig. Jag har också en del bilder från ett par andra fjällturer, men jag behöver gå igenom de bilderna först.
 
 
0 kommentarer