Ett rakt och klart svar.

"Ser att du har en hjälm på dig när du skrinnar. Hade själv tänkt skrinna lite igen i vinter (har inte skrunnit på säkert 15 år). Dock hade jag inte alls tänkt på hjälm, inte van att man använder det. Behövs verkligen det som vuxen? Är iofs rätt ringrostig på skrinnskorna och rädd om mig. Äger dock ingen skrinn-hjälm..."
 
Vi använder ALLTID hjälm, oberoende aktivitet (slalom, skrinning, cykling)! För mig är det fullständigt självklart att föregå med gott exempel, både för egna och andras barn. Som jumppalärare kan jag inte heller dra ut 20 ungar på isen och predika om hjälmtvång och säkerhetsaspekter, om jag själv står med huvudet bart. (Jag har också själv bevittnat flertalet isolyckor.) Hjälmanvändning faller i vår familj som en fullständigt naturlig rutin - och att hjälmen är på huvudet påverkar inte aktiviteten negativt i någon grad - trots att vi vuxna troligen (!) faller mindre på isen jämfört med barnen. Vi behöver ju inte ens se oss själva i hjälm. Tvärtom blir det oerhört kallt om öronen och huvudet vid slalomåkning, och det känns naket att cykla. Ändå kan det gå så otroligt galet ifall bara olyckan och oturen är framme just den dagen. (Och nuförtiden när nästan alla använder hjälm i slalombacken, så osar det bara nybörjare kring en vuxen utan hjälm.) Vi var även tvungna att använda hjälm i alla ovannämnda aktiviteter under studietiden i Jyväskylä. Alla kompisar i mitt studiegäng använde cykelhjälm när vi cyklade runtomkring i stan. Vi använde till och med cykelhjälm när vi cyklade till krogen, hehe!
 
 
 
Både jag och Thomas använder Polkupeds mest sålda vuxenhjälm till cykling och skrinning. Den säljs bäst för den sitter suveränt bra på huvudet. Åt de mindre barnen finns samma hjälm.
 
8 kommentarer
Anonym

Använder du samma hjälm då du cyklar och skrinner?

Svar: Ja, det gör jag. Men den som jag använder på vintern skyddar betydligt bättre än vad min "sommarhjälm" skulle göra. Den år betydligt "öppnare" vid sidorna. (Men i skolan använder jag hockeyhjälm, men har ingen egen sådan hemma.)
Eva - Kakkakaffe

Sanna

Jag köpte en slalomhjälm för några år sedan o sen är sååå skön o varm (tantvarning 😉?). Använder sen både till slalom och skrinning. Även utvecklingen av hjälmar har gått mycket framåt 👍

Melli

Jag har haft problemet att jag inte hittat en tillräkligt stor hjälm för att ha med ens en tunn mössa under. Vår mellersta har också konstig form på huvudet och inga vill riktigt passa.. Idag tog jag hans lite för stora skatehjälm, men är liksom osäker på om den funkar lika bra som en riktig hockeyhjälm, om olyckan sku vara framme. Jag har också föregott med gott exempel (och velat hålla mig vid liv) sedan jag började skrinna igen. :)

Svar: :) Jag hann redan kommentera åt athomas, att här är någon som kan sin sak, när jag spg din instabil! ❤️
Eva - Kakkakaffe

Maria

Jag har som regel att alla i familjen använder cykelhjälm och reflexväst när vi sätter oss på en cykel. Reflexväst är jag noga med på sommaren också eftersom den gula färgen gör att man blir synligare även dagtid. Jag tycker som du att föräldrar ska föregå med gott exempel och att ha en hockeyhjälm hemma är ju ett plus även om det funkar med cykelhjälm. Min egen hockeyhjälm kom till användning en gång när min sambo och jag skulle cykla ner och handla. Hans cykelhjälm gick sönder i justeringsratten och jag tänkte att då sitter den inte fast lika säkert. Han fick knäppa på sig min hockeyhjälm istället den dagen.

Sofie

Yup. Här används också hjälm, av hela familjen, vid cykling, slalom och skrinning. Inget knot, från någon. Förutom några i äldre generationen som tycker vi vuxna är lite märkliga som använder själva och pallriga som tycker att ungarna ska använda hjälm eller reflexväst eller flytväst alltid och jämt när aktiviteten så kräver. Suck.

Pernilla

jamne självklar sak att ha hjälm! Jag sku int kom på tanken att int använd hjälm då jag skrinnar, cyklar, rullskidad, rollerblades..
en vår/sommar då jag hade opererat foten och kunde stödja men inte gå raskt lånade jag farmors hjulspark (en sån redi med stora hjul) för att kunna rasta hunden. tilåme då hade jag cykelhjälmen på, o tur var nog det - vicken jädras fart vi fick upp :)

nina

Har ni pop up i Vasa igen innan våren? Jag sku behöva en cykelhjälm och er bästsäljare var ju snygg! Vill dock prova den innan köp, har så konstigt huvud 😄

Lina

Hej, roligt se att du har hjälm både då du cyklar och skrinner. Borde själv också använda men känns löjligt då nstan ingen annan jag känner använder förutom barnen. De är inte heller så vanligt att studerande använder så ni var en bra förebild