En dag på Strömsö.

För några veckor sedan ringde Elin från Strömsö. Jag undrar om du vill vara med i Strömsö? frågade hon appropå ingenting och jag minns inte ens vad jag höll på med. Javars, svarade jag med två sekunders betänketid, eftersom det kändes som den frågan inte kommer att uppenbara sig särskilt många gånger i livet. Igår kväll hade redan de några veckorna gått och jag stod sent och försökte få en grådaskig tröja vit med tvättmedel som jag hade fått av Pernilla. I morse steg jag sedan upp tidigt (tröjan hade torkat!) och undervisade först femmorna före jag alldeles genomsvettig (assisterade halvvolter en timme i ett sträck) körde ut till Västervik med regnet piskande mot rutorna - ett sportlovsprogram skulle produceras.
 
 
Strömsö var minsann Strömsö. Det var lugnt och stilla. Det var trevligt och familjärt. Det var varmt, genuint och fint. Camilla fixade mig finare än jag känt mig på över ett år, och för en stund fick jag möta den pigga blicken i spegeln som tillhörde den kvinna jag känner och som också drog mungiporna med sig uppåt. 
 
 
 
 
Sen skulle jag stå i köket - i självaste Strömsököket! Det var en lite surrealistisk känsla att hacka paprika omgiven att både kameror och folk med ett flertal olika uppgifter - samtidigt som jag skulle försöka svara vettigt på de frågor Elin ställde - utan att prata för snabbt eller prata för mycket. 
 
 
Det var mitt första besök inne i villan och det var otroligt intressant att gå runt och titta på allt som inte syns i tv:n och hur allt är uppbyggt.
 
 
Först filmade vi inne och sedan filmades det ute resten av dagen - och det regnade i alla fall inte hela tiden.
 
 
Vi lagade och åt bland annat en av våra favoritsoppor. Elin var min trygga ledsagare under hela dagen.
 
 
Till efterrätt blev det stekt sandkaka som doftade ljuvligt men som förblev oäten för min del.
 
 
Och allt däremellan vandrade (halkade) vi runt i omgivningarna. Min inslag kommer alltså att handla om barn, friluftsliv och vad som är viktigast på utflykten (MATEN, heh!).
 
 
Programmet kommer att sändas den 1 mars. Tack för att jag fick komma, tack för en ny erfarenhet och tack för en rolig dag!
 
3 kommentarer
Pernilla

oj så spännande, ska absolut se på programmet :)

Camilla

Roligt! Både att DU och "friluftsliv med barn" tar plats i rutan!

Elin

Det var så roligt att ha dig på besök, du är precis lika mysig som i bloggen och du gjorde ett strålande jobb, missa inte det här programmet!