Den sköna nästsista dagen - dag 7.

 
Vi vaknade – såklart, till regn och tvätt som inte torkat (tacka vet jag torr, finsk inomhusluft). Vi hade noll planer för dagen – egentligen hade vi velat se lite mer av Kotor, men i det rasande regnet lockade det inte att klä på sig hela skalklädesstassen igen – vi hade nu haft regn alla dagar utom en!
 
 
Vi körde alltså iväg utan plan men när regnet blev så kraftigt att vägarna svämmade av vattnet som forsade nerfrån berget och vindrutetorkarna inte hann med samtidigt som åskan dundrade, beslöt vi att stanna på en kaffe längs vägen och göra upp en plan för resten av dagen. Vi lade upp tre spontana alternativ: 1.) Köra över gränsen till Kroatien och ”hälsa på” min gymnastiklärarkollega som befinner sig i Dubrovnik just nu. 2.) Köra tillbaka till Bosnien och övernatta i Mostar, för att ha en kort körning sista dagen. 3.) Köra till den lilla staden Igalo och se om vi skulle hitta någon inomhusbassäng, eftersom barnen mest av allt önskade få simma. Det var det fina med att resa under lågsäsong - det fanns mycket mer utrymme för spontanitet och det fanns inte risk för trängsel någonstans.
 
 
Eftersom Igalo låg närmast, blev det att pejla det alternativet först. Det nappade också väl och vi hittade ett fantastiskt nybyggt och lyxigt spahotell. Vi dividerade i två minuter i bilen och bestämde oss för att stanna. Priset var överkomligt och hela veckan hade vi klarat oss på ungefär (eller t.o.m under) 100 euro om dagen för hela familjen – både för boendet, all mat och bränslet. Och det var det bästa valet! Dels för att regnet fortsatte att ösa ner hela dagen och dels för att det var oerhört skönt att få avsluta veckan med lite lyx. Vi valde dessutom halvpension och behövde inte ens lämna hotellet mer den dagen. Vi var så gott som ensamma på hela spaavdelningen och barnen simmade i hela fem timmar. Jag och Thomas unnande oss dessutom varsin spabehandling och sedan låg vi alla i den breda hotellsängen och tittade på Mr. Bean från smarttv:n. Det blev sist och slutligen en riktigt höstlovsmysig dag.
 
 
0 kommentarer