Rimita green.

Jag hade en gång en tvål - men som är slut för länge sen. Det var en bra tvål. En tvål som gjorde slut på mitt kvällskli. Som sved skönt i skinnet när man duschade.
 
 
 
Det var Minna som mailade mig då, någon gång i vintras. När jag ännu en gång hade bannats över min hopplösa, kliiga atopiska hud. "Jag har en tvål" skrev hon. "Vill du pröva den?". Javisst, nog kan jag pröva, men jag har prövat en miljon olika husknep, salvor, vitaminer och andra preparat under åren lopp - men inget hjälper ändå, svarade jag henne.
 
Och inte heller tvålen botade mina hudproblem. Men jag har ändå insett att ingen enskild salva eller produkt kommer att eliminera mitt kli. Kliet är kroniskt och stressrelaterat och det hjälper inte hur mycket jag bankar in i mitt huvud "läget är lugnt, jag fixar det", då huden genast reagerar med att klia då ungarna bråkar, kalendern är full, telefonen ringer och det är bråttom till följande aktivitet. Mitt liv och min hud drar inte direkt jämt. Ganska långt ifrån till och med.
 
Men jag tyckte ändå den här tvålen pajade mig. Kändes skön på huden. Och i kategorin "alla prövade specialtvålar genom tiderna", tycker jag faktiskt den här är allra bäst. Den lugnade hela min kropp, varje kväll. Men nu är det alltså slut - därför skriver jag i imperfekt. Men jag rekommenderar den.
 
Tvålen fick jag alltså från Minna och Rimita Green. Rimita Green är ett familjeföretag som grundades i höstas. De började sin verksamhet genom att sälja RimitaPrima-ekotvålen. De håller på att ta fram också andra ekoprodukter och deras Arganolja är ny i sortimentent. Produkterna är noggrant utvalda och de är "designed" för kunder som väljer ekologista produkter eller på grund av hälsoorsak behöver renare produkter. Att jobba med familjeföretag har ett etiskt värde för Rimita Green. På det sättet kan de stöda småföretagen och ge slutkunderna alternativ.
 
Tvålen är tillverkad för hand i ett familjeföretag i Portugal. Tvålen skiljer sig från övriga olivtvålar genom att den är tillverkad av den bästa jungfruolivoljan (Minna använder samma olja hemma i köket, de har köpt den direkt från tvålfabriken). Jungfruoljan tillverkas genom kallpresning dvs värme förstör inte de goda vårdande egenskaper som oliven innehåller. RimitaPrima-tvålarna tillverkas i en kallprocess, där temperaturen inte stiger över 62 grader. På det sättet säkerställer man att de goda vårdande och fuktgivande ämnen inte förstörs under tvåltillverkningen. De viktigaste vårdande ämnena, är glyceriner, skvalen (en stark naturlig antioxidant) och e-vitamin.  RimitaPrima-tvålen är tillgänglig som oparfymerad och med doft av lavendel eller eukalyptus. RimitaPrima-tvålen säljs via apotek och naturkostaffärer. Produkten kan köpas även i nätbutiker.
 
Vi är också ett småföretag som stöder andra småföretag. Det är jäkligt tufft att vara företagare men i många avseenden hjälper det att hjälpa och samarbeta med varandra. Detta är alltså ett samarbete - men ändå inte.
1 kommentar
Pernilla

Oj, den ska jag ha min sambo och min pappa att testa. De kliar å kliar så jag blir tokig :) Den kanske kan vara bra för mig också som håller till I simmhallen rätt så ofta...

Tack för tipset!