Det tråkiga, vuxna livet.

Klockan är 22 och jag stänger dörren till vår Polkuped-butik. Jag har packat klart dagens beställningar, jag har städat upp lite och jag har sett över lite lagersaldon samtidigt som jag lyssnat på det första sommarpratet, av Lena Olin. Jag trivs ändå rätt gott att plocka lådor ur hyllorna, tejpa paket och skriva små hälsningar att stoppa in påsarna. Det är så direkt. Gillar sååå känslan att jobba åt sig själv, för sig själv.
 
På vägen in hänger jag upp både mina och ungarnas simkläder över räcket på terrassen. Det var överraskande nog simväder (_allt är ju relativt_) idag när vi inledde simskolan och det var lagom kaos här hemma hos oss i morse, när jag skulle iväg på jobb, Thomas hade bokat in massagekunder, PostNord stod på gården och väntade på paket, sotaren skulle sota och telefonen ringde stup i kvarten. Så det var bara att ringa efter min momma som förstärkning och som kunde reda upp läget.
 
Inne fortsätter jag med att gå igenom hemsidorna för att kolla att lagersaldot stämmer överens ditåt. Det är ett evigt underhåll av nätbutikerna - ett underhåll som aldrig blir färdigt. Överallt hittar jag stavfel, satsfel eller konstiga meningar men jag brukar åtgärda vartefter jag orkar. Vi sitter framför tv:n med varsin dator i famnen - såsom vi brukar göra de flesta kvällar. Vi behöver bland annat beställa mer packmaterial, -påsar och jumpparingar ikväll.
 
Vi skulle behöva en dammsugare till, säger Thomas. Ja, och diskmaskinen har inte diskat rent och ordentligt på över ett år, svarar jag. Bilens vindruta skulle i alla fall gå på försäkringen, kontrar Thomas. Ja, men båda bilarnas försäkringar och dieselskatten kommer ju nu i juli, konstaterar jag. Jag beställde tid för ackubyte, avslutar Thomas.
 
Och ja. Det är ju fint att ha arbete och en inkomst att kunna betala alla de räkningar som ska betalas. Men usch, vad tråkigt att vara vuxen och bara jobba - vad som känns dygnet runt - för att sedan använda upp dem i amorteringar, försäkringar, tråkiga inköp och mat på bordet. Och sedan bara jobba ännu mer. Spara pengar, för att tänka FRAMÅT och kanske kunna byta ut bilen lånefritt om något år. Och spara ännu mer pengar för att ens ha en liten buffert när nästa grej på huset måste fixas, typ någon avloppskoppling eller kabel eller något annat som egentligen inte intresserar ett skvatt.
 
Kanske bara min längtan efter lyx, flärd och resor bara är extra stor ikväll.
2 kommentarer
Netta

Diskmaskinen kanske har samma "fel" som vår hade? På midsommaraftonsdagen rengjorde jag hela rasket (nej, det ingick inte i planen). Maskinen lämnade en äcklig hinna på plastbyttor. Normalt brukar det räcka att putsa silen, men inte den här gången. Så jag stod med flaskborste och putsade bort all äcklig svart gegga ur varje skrymsle dit bara borsten gick. Det var oerhört äckligt. Backventilen hade jag också lös. Till sist diskade jag maskinen tom ett varv med citronsyra och nu är den som ny! Kanske värt ett försök?

Vuxenlivet är tråkigt.

Erika

Oj, vad man känner igen sig! Man blir förvånad varje månad över hur otroligt dyrt det bara är att leva (och betala el, vatten, försäkringar, dagvårdsavgifter, mat, kläder, osv osv osv). Finns ju onekligen mycket trevligare saker man kunde sätta sina pengar på, om man kunde välja....