Status: Negativ.

Jag är rätt off för tillfället. Jag hade ett huvudsakligt mål för den här sommaren - och det var att lyfta mitt välmående till en högre utgångspunkt för hösten än där våren slutade. Mitt välmående = min hudhälsa.
 
Det går inte så bra. Kanske är jag rödare, kliigare och fulare än någonsin. Jag började sommaren med att äta glutenfritt. Ingen förbättring alls. Nämen, jag hade ju inte ätit vetestärkelsefritt (fail!). Nåväl, fortsatte att också äta vetestärkelsefritt. Ingen förbättring i alla fall. Lade till totalt mjölkfritt. Ingen förbättring där heller. Sommarlovsdagarna börjar rinna på sista versen och den kassa huden tär på humöret. Och humöret tär på barnen. Barnen tär på mig. Jag får inte sova ordentligt. Jag kan inte koncentera mig ordentligt eftersom det kliar så mycket. Det svider och det gör ont i hela kroppen.
 
Så jag steppade upp dieten ytterligare för några dagar sen. Jag är övertygad om att felet finns inom mig. Det hjälper inte med salvor längre. Så jag tog ytterligare bort allt socker, alla frukter, all stärkelse och alla mjölsorter (även de glutenfria). Jag börjar misstänka att min kropp är en enda stor, sur och jäsande candidahärd och att hela jag är inflammerad inifrån. Jag uppfyller långt ifrån alla symptom på candida men samtidigt skulle det finns logiska samband mellan all antibiotika och kortison jag ätit under alla år. Jag knaprade ju till exempel kortison mer eller mindre hela våren - bara kortsiktiga, dagslånga lösningar, men man kan ju bli tokig för mindre. Även om det är den skönaste känslan i världen att klia. Jag riktigt känner hur det utlöser endorfiner och det kan förmodligen jämföras med ett drogberoende - kliberoendet. Sen när armarna är blodiga och sticka - då är endorfinerna slut.
 
Nu äter jag just ingenting. Jag dricker citronvatten, äter röd paprika, gurka, grönkål och tomat. Ägg, kokosolja, kött, råris och lök, för det är basiska livsmedel. Jag har ingen aning om hur länge jag ska äta enbart basisk och när några eventuella resultat kommer att märkas. Om de ens kommer att märkas - för de senaste dagarna känns det bara som om min spiral fortsätter gå neråt. Jag har också PÅ RIKTIGT försökt sänka tempot och gå ner i stressnivå och gjort så lite som möjligt den senaste veckan - så lite det är möjligt att göra med tre hulivilin som springer i fötterna och ska serveras med sju mål mat om dagen - minst. Det blir nog aldrig retreatläge i det här huset, hur man än skulle försöka. Och just ovetskapen OM, NÄR, och HUR - förbättringar kommer att ske, gör mig så matt. Det gör det så svårt att styra upp en målbild.
 
En bra sak dock. Häromdagen gick jag förbi godishyllan utan att känna ens litet uns begär till choklad eller något annat godis. Det var på tiden. Men inte blev varken jag eller ni klokare av det här inlägget, men ni är många med liknande bekymmer som frågar hur det går (tack för att ni bryr er). Fast idag vill jag inte ha några salvtips. Eller några andra tips för den delen heller. Jag behöver bara någon solskenshistoria om hur länge det tar innan det vänder till det bättre när man börjar detoxa kroppen.
28 kommentarer
Jenni

Även om du skrev att du inte ville ha några tips kan jag inte hålla mig... =) Har du testat msm?

Svar: Ja, glömde att nämna det - dricker det nu - det och citronvatten. Har inte känt av något flow än (eller något annat heller för den delen ;) ) - men kanske det kommer senare, haha.
Eva - Kakkakaffe

Katta

Låter plågsamt med alla dieter....
Varför tror du att det kommer av maten?

Vad använder du för hudcreme nu? Och vilket smink?
Jag har själv haft hemska röda utslag i ansiktet, kliade och såg periodvis så groteskt ut att jag knappt ville visa mig.
Visade sig att jag inte tål nån som helst hudcreme än hur "bra" den skulle vara. Nu använder jag enbart CERIDAL olja i ansiktet! Inga utslag! Är också väldigt försiktig med smink. Har provat ut ett par sorters mascara och läppomada jag tål. Resten bannlyst.

Svar: För att inga salvor i världen botar huden - vissa lättar för stunden men det måste finnas en orsak till varför det kliar så utav helvetet. Mina hudproblem sitter över precis hela kroppen och det är nog någon större orsak än sminket - smink använder jag för övrigt mycket sällan. Därför har jag nu gått till maten.
Eva - Kakkakaffe

fua

Uh, låter jättekämpigt, du har mina fulla sympatier! Ville bara säga att ge inte upp än, det kan säkert ta länge innan alla allergener är borta ur kroppen. När min pöjk var mjölk-,vete-,korn- och rågallergisk tog det flera veckor innan dom allergiframkallande ämnena försvann ur min bröstmjölk så att han inte fick utslag. vill minnas att mjölk tog 2 veckor medan sädeslagen tog närmare 4 (kan minnas fel, det var 100 år sedan). Och det här gällde alltså det han fick i sig via mig, så håll ut minst en månad eller två. Lycka till och hoppas det vänder snart

Svar: Tack, jag behöver lite sympatier. Jag är medveten om att det säkert tar flera veckor, men det skulle vara såå mycket lättare om det skulle märkas en en liten ljusning någonstans, så skulle det vara lättare att motivera sig. Just nu slår alltid bara bakut med full kraft och jag hoppas bara att det kan förklaras med någon avgiftningsprocess som gör läget tillfälligt värre.
Eva - Kakkakaffe

Ulrika

Jag vet hur det känns när man tror att man ska klia ihjäl sig. Solskenshistorien min är att jag adrig mått så bra, inga allergiproblem, inga utslag, inget kliande och ingen migrän när jag var gravid och sålänge jag ammade. Jag tror starkt att hormonerna spelar in. Samtidigt är jag väldigt att jag tog tag i mig själv och uppsökte hudpoli på vcs (har kanske kommenterat detta tidigare). Där fick jag på riktigt, konkret svar på vad jag reagerar på och hur jag kan undvika de ämnena. T.ex visste jag inte att metallen kobolt även finns i mat som gör att utslagen kan förvärras. Dessutom har jag nu lärt mig att kortison inte löser problemen och att salvor som funkat på andra inte nödvändigtvis fungerar på min hud, eftersom graden av känslighet är så hög att endast vissa starkare receptbelagda salvor hjälper. Dock blev man ju nertagen på jorden ganska snabbt, fast utslagen försvinner så ska man fortsätta att smörja med bassalvor fast utslagen är "borta". Det tar 6 månader (!) för huden att repa sig efter man haft utslag. Vet inte om min hud varit "frisk" så länge nån gång,förutom när jag var gravid....

Svar: Så har det varit för mig också! Jag mådde suveränt under graviditet och amning - och direkt efter amning så kom hudproblemen tillbaka med full styrka. Jag tycker i övrigt att vi försökt äta så rent, ekologiskt och bra under alla år, så att inte ska finnas såå mycket att förbättra där.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Har du prövat att lämna bort all kemiskt framställd citronsyra (e 330) Hos oss har det hjälpt otroligt bra både mot utslag och magproblem!

Svar: Jepp. Har hållit bort hela sommaren, men varit extra noga med citronsyran de senaste veckorna.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Vad använder ni för bykmedel? Vet inte om ni redan testat byta, men såna medel med fosfater och zeoliter är dåliga för atoptiker. För att inte tala om parfymer och konserveringsmedel. :)

Mia

Hur är det med tvättmedlet? Kanske du kunde pröva tvätta med tvättnötter en tid? Det finns ju även citronsyra i tvättmedel nämligen..

Lycka till och håller tummarna på att du snart skall hitta "boven" som ställer till det för dig!

Svar: Just nu använder vi Enjos - borde inte det vara okej? Men har nog bytt lite under årens lopp - LV och MiniRisk. Tror ju inte att det är tvättmedlet, men visst är det ett enkelt att byta ut det en tid igen och prova annat.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Använder du Minirisk eller LV tvättpulver ? Släng ! Omo sensitiv har inget parfym i sig och det rekommenderar dom från astma och allergi förbundet . Och mängder med Zink ( 4st ) och B-vit (4st ) Inget från apoteket utan Helhetshälsas som är den renaste vitaminen. Allt annat har en massa tillsatsämnen.

Anonym

Har inte något uppmuntrande att komma med, bara ett stort lycka till och kämpa på! Men tänkte berätta att denhär sommaren har både min och dotterns atopiska hud mått dåligt. Trots att jag inte tycker vi gjort något annorlunda mot vad vi brukar. Så ibland har jag god lust att skylla på vädret, luftföroreningar, mystiska virus eller typ vad som helst!

Anonym

Baea ett litet tips ang maten. Om du äter glutenfritt kan du äta bovetegröt som inte är ett spannmål utan ett frö!

Linn

Du får försöka simma så mycket du kan. Det är fan så kallt att ingen kan känna klåda då! :)

Nå nä, en stor kämpakram till dig. Det måste vara förjävligt.

Anonym

http://www.allegrosuomi.fi/ Ekoversionen av det här medlet är rätt så snäll! Men sen återigen vill man kanske inte punga ut med 45€ för 8kg bykmedel om det inte hjälper nåt. Fast iofs är medlet snällt mot naturen också. :)

Cia

Gå på bioresonas så får du troligtvis reda på var felet finns!!
Finns åtminstone två här i nejderna som har dessa mirakelmaskiner!
Vi har själv blivit hjälpta av det och har hört om dem som har eksem och blivit hjälpa. Kanske inte det billigaste alternativet men kan nästan säga med säkerhet att bättre blir du!

Svar: Det är så långa kötider! Kan inte vänta två månader.
Eva - Kakkakaffe

Em

Har du prövat med hormoner?

AnonyM

Enjos tvättmedel innehåller eteriska oljor och kan därför vara irriterande för personer med känslig hy. Här i familjen har vi slutat använda enjos tvättmedel eftersom den är så irriterande för de av oss som har atopisk hy... Men OMO sensitive fungerar och likaså tvättnötter.

Multiallergiker

Jag får ordentliga allergiska exem under ögonen och kring munnen av citrusfrukter och i stort sett alla kryddor utom peppar. Jag reagerar också på många sädesslag och en hel del annat. Min stränga diet hjälper absolut och jag har i dagsläget i princip inga problem med min hud. Testa att skippa kryddorna ett tag och se om det hjälper?

Svar: Jo, alla kryddor är nog borta nu också - men som jag skrev här i en tidigare kommentar, så är jag rätt säker på att jag inte har någon matallergi grund och botten.
Eva - Kakkakaffe

Inger

Jag har haft eksem på armarna och knäna sen min första graviditet för snart 35 år sen.Jag har testat glutenfritt och alla konstiga dieter och alger och..och...och..Medvurst och annan rödfärgad mat ger mig mer klåda och huvudvärk. Våran apotekare påstod att det är kroppen som är stressad och rekommenderade kalk, magnesium och fiskolja :). Bättre men inte helt bra.

Svar: Jag är innerst inne ganska säker på att jag inte är direkt allergisk mot någon mat (vi har för övrigt väldigt lite allergier i vårt släkte) och jag vet att jag reagerar på stress. Men jag är samtidigt bra på att hantera stress i huvudet och känner mig ändå sällan stressad fastän jag har mycket att göra - problemet är att inte huden synkar med skallen..
Eva - Kakkakaffe

maddsku

Pau d arco te finns på hälsokost. Rensar ut jäst!
5-6 koppar om dagen (själv dricker jag en morgon och en kväll) fråga på apoteket efter salva eller så har de en lösning..!! hoppas du blir bättre <3 kram

Svar: Tack för tipset! Jag läste att det rekommenderades tarmrensning. Ska både till läkare och Vasa i morgon för att komma vidare.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Bor inte din svåger i Ekenäs? Hälsa på honom o besök tillika en jätteduktig kvinna som har hållit på med bioresonans länge . Hon är också jätte upptagen, men försööök

Svar: Från och med helgen bor han i Vasa =)
Eva - Kakkakaffe

Steffi

Jag hade en sjukt dålig period med min atopiska hud för några år sen. Det bara började plötsligt och slutade sedan lika plötsligt ca ett år senare. Var på alla världens tester och testade allt från krämer till dieter till tvättnötter istället för tvättmedel. Inget hjälpte! Nu efteråt har det kommit fram att lägenheten jag bodde i då hade sk dålig luft. Inget mögel enligt testerna men nåt som utlöste astmareaktioner hos en annan hyresgäst. Kan det finnas nåt i ert hus?

Svar: Nä, jag tror inte det. Vi har bott på ganska många adresser under alla de år jag haft problemen och det har inte varit någon skillnad på boendet.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Rekommenderar oxå bioresonans o homeopaten i Vörå! Hon har fått mej frisk efter att jag tidigare åt ca 9 antibiotika kurer i året för alla världens svåra infektioner. Nu har jag haft 2 vanliga förkylningar på 7 månader. Är allergisk mot alla sädesslag, soja m.m o äter nu glutenfritt. Men jag rekommenderar verkligen henne. Hon var mitt sista hopp o värd precis alla pengar, önskar bara att jag gått flera år tidigare till henne! Candidan försvann med 3 månader sockerfri o mjölkfri diet.

Svar: Problemet är bara att jag upplever att alla får mer eller mindre samma diagnos av homeopater (jag har också tidigare varit till homeopat pga av atopin och fick samma diagnos = candida -> sträng diet + en massa vitaminer och piller. Därför tror jag inte en homeopat skulle säga så mycket annat åt mig idag heller och dieten kan jag genomföra på egen hand.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Rekommenderar oxå bioresonans o homeopaten i Vörå! Hon har fått mej frisk efter att jag tidigare åt ca 9 antibiotika kurer i året för alla världens svåra infektioner. Nu har jag haft 2 vanliga förkylningar på 7 månader. Är allergisk mot alla sädesslag, soja m.m o äter nu glutenfritt. Men jag rekommenderar verkligen henne. Hon var mitt sista hopp o värd precis alla pengar, önskar bara att jag gått flera år tidigare till henne! Candidan försvann med 3 månader sockerfri o mjölkfri diet.

Blomman

Enjos tvättmedel innehåller äkta apelsin och aloevera. Det finns vissa som reagerar på någon av dem med en massa kli, bland annat min pappa men känner till några enstaka fall till.
Sen finns det några som kliat ihjäl sig före men slutat då de börjat med Revolution.
Så för vissa är det bättre men inte för alla. Det beror vad man reagerar på. Är själv Enjo återförsäljare så talar inte emot det utan bara hur det visat sig för några av mina kunder, Men typ 3 av 80 (av mina kunder) har inte kunnat använda det pga allergi. Flera har blivit bättre av det.


Själv tål jag inte medel med rosor i som reosenserien, kunde inte vara ute på en hel sommar då jag använde det, hade också stora problem då jag använde dermoshops duschgel. Men innan man kommer på vad det beror på! Sebamed från apoteket är den tvål jag använder nu både i duschen och för händerna. Alternativt Olivtvål.

Maggan80

Du har mina fulla sympatier. Jag har handeksem och har provat allt genom åren. Inget hjälper, och jag är så trött på alla salvor som jag dragit hem och inte hjälper längre än några gånger, eller inte alls. Av hudläkarem har jag fått rådet att äta mjölkfritt, glutenfritt, sockerfritt, inte rött kött osv. Tror det ligger mycket sanning i det, men någon gång har jag hört att det krävs sex månaders strikt diet för att kunna säga om det hjälper eller inte. Hoppas du hittar det som funkar för dig, för atopi är en hemsk sjukdom. Kram!

Anonym

Har förstått att tvättnötter är bättre att använda än alla bykmedel. Fast kanske du har testat dem också.

Anonym

Det låter hemskt! Men det finns nog säkert hopp ändå, håll ut! Vi hade just ett "Halleljua-moment" då lilla h's exem magiskt försvann efter att ha använt Locobase REPAIR ca en vecka. Och det efter att vi smörjt och kämpat med diverse salvor flera gånger om dagen sedan förra hösten utan förbättring! Vi hade trott att sol och bad i sommar skulle göra att det blev bättre av sej själv, men tvärtemot så blev det värre av vatten och värme. Hoppas att du hittat något som hjälper dej!

Johanna

Här på Åland har vi en kinesisk akupunktör som hjälpt en hel massa personer med diverse allergier och besvär. Min man som tidigare hade otrolig svår pälsdjursallergi blev hjälpt.

sofia

Hej Eva! Jag har ingen erfarenhet av själv ha exem eller allergi men är uppvuxen med en storebror och mamma med svåra matallergier och som fått utesluta det mesta (mjölk, mjöl, ägg, socker, kött, fisk mm. Mm...). Min bror blev sjuk strax efter födseln och min mamma samtidigt helt utan egentlig anledning, men har som du skriver själv härlett det till inrebobalans och extrem stress. När hon inte fick någon hjälp av sjukvårdet (detta var i början av 80-talet) experimenterade hon blev i princip symptomfri genom helt vegansk kost och att utöva Qi gong och tai chi (med andra ord att försöka stressa av och hitta en inre balans). Jag vet att just det anses flummigt av många men det fungeradebiaf för henne:) hur som helst hoppas jag verkligen att du hittar en metod som fungerar för dig!! Ochså vill jag tipsa om en sjukt inspirerande film "sick fat and nearly dead" på ämnet om hälsa och kost:) lycka till!