Beroendet och avgiftningen.

Hela natten låg jag med armarna i kors under dynan och höll fast armlederna. Tänkte att om jag klarar en hel dag utan att klia ett endaste dugg, så kunde jag få...köpa något åt mig själv, till exempel. Jag behövde ett belöningsmål. Bara en gång röt Thomas åt mig - där vid tvåtiden - den mest jobbiga tiden på hela natten. Då jag klimakteriesvettas, mardrömmer och ömsom kliar mig blodig i sömnen.
 
Försökte ta nya tag på morgonen, med vid elva stod jag gråtandes som en huvudrollsinnehavare i en dålig film med pillerburken i handen. Skruvade upp, skruvade fast och skruvade upp igen. Kunde. Inte. Stå. Emot. Kände mig som värsta knarkaren med obeskrivliga abstinenssmärtor. En halvtimme senare slappnade äntligen kroppen av. Kliandet lättade. Gråtandet minskade.
 
Sen skrev Hanna åt mig - ett av de otroligt många meddelanden jag fått idag. Jag är ju tacksam för att folk bryr sig, ger en klapp på axeln och lite extra sympatier - och jag tar dem till mig. Det att jag undanbad mig tips, beror på att jag skulle kunna skriva en bok med alla tips och alla tips som jag testat, under de drygt 10 år som kliat mer eller mindre varje dag. Det känns ibland så hopplöst att allt som hjälpt andra, inte hjälper åt mig. Jag köper och har använt obeskrivligt mycket pengar till min atopi under åren - och inget har egentligen hjälpt mig ännu - i alla fall inte på längre sikt.
 
Men så länkade Hanna en video åt mig, som jag så väl kan relatera till och som jag inte tror innehåller särdeles mycket osanningar - och jag ångrar så att jag åt mina tabletter idag, även om jag inte vet hur jag skulle ha överlevt dagen. Och fler dagar behöver jag överleva - om jag i två veckor ska stå emot alla reaktioner kroppen tänker uppvisa (det var bara förmodligen början jag fick uppleva idag). Jag vet inte hur jag inte ska bli tokig på kuppen, men bilderna i klippet tröstade i alla fall mycket - det finns de som har det ännu värre. Titta gärna - och speciellt ni som ätit eller använt mycket kortison under årens lopp.
 
 
 
10 kommentarer
Anonym

Vad är det för piller du tar? Antihistamin?

Svar: Prednisolon. Oralt kortison.
Eva - Kakkakaffe

Petra S-H

Vi var till läkare med Astor igår och hon sa att han har atopisk hy :/ Så nu får vi se vilken rumba vi hamnar i, men det där klippet kommer i alla fall göra så att jag kommer att vara kritisk till allt och verkligen ifrågasätta om han faktiskt behöver ha medicin. Just nu kliar det lite på låren men inget i ansiktet där det ser värst ut. Testar dessa mediciner som hon skrev ut och sen ser vi.

Kan bara tänka mig hur jobbigt det är för dig då inget hjälper :( Hoppas att det skulle lätta på något sätt och du skulle hitta en lösning .

Anonym

Hej vill genast säga lycka till kämpa det kommer att gå.
Har du trappat ner med tre fjärde delar ,halv , en tredjedels tablett osv de flesta mediciner ska ju trapoas ner efter långvarit bruk.
Har du bara smörjt på vissa exem och låtit andra läka för att de om det har effekt?

åsa

Angående bioresonans så finns ju m-l strandberg i nämpnäs, bio-energica naturlig vård,man kan boka tid via nätet ingen lång kö... ifall du är intresserad☺

Melli

Vi har ju sambon som är riktigt dålig sedan många, många år. Han har visserligen inte ätit piller, men undrar lite hur alla allergi och asmamedicinerna också inverkar.. :/ Han använder ju hiskeliga mängder kräm och kortison, och nu har han också använt protopic en tid. Kanske det hör till samma kategori?!
Ibland försöker han sluta med kortisonen, men har oftast bara klarat någon vecka. Krämer har han testat alla världens dyra ekologiska..
Hur tänker du göra med dem? Tänker du ändå smörja det torra eller bara sluta helt med allt?
Vi hade ju Trapp/Aamos med jätteilla atopi som mindre. Men ville inte använda kortison och med åren blev det också bättre. Nu sätter jag kanske tre gånger i halvåret om det blir blodigt kittligt på nåt enstaka ställe. Men det kanske också har att göra med att matallergierna har lättat lite.
Önskar dig lycka till! Vet sådär i andrahand hur hemskt det är! Ska också försöka föreslå det åt sambon, vet bara inte om han klarar av att jobba om det blir ännu värre än det är..

Svar: Jag vet faktiskt inte hur de kategoriseras. Hursomhelst har jag lämnat allt nu - eller all kortison och alla salvor. Det jag nu använder bid behov är kokosolja blandat med msm-pulvret, det dämpar i alla fall klådan tillfälligt. Och så tar jag Atarax antihistamin. Kanske jag i teorin också borde lämna den, men den dämpar iaf värsta klådan och senaste natt sov jag för en gångs skull också helt ok. Ska ju snart börja jobba och skulle ogärna inleda med sjukskrivning.
Eva - Kakkakaffe

Malena vesternäs

Prova länma bort allt som har citronsyra i sig. Har 2 st bekanta med hudproblem som lämnat bort det och deras hud är bra nu, de kommer att få intyg att ta med sig till skolan , så att citronsyran lämnas bort i maten. Hoppas att det skulle hjälpa dig

Svar: Jo, citronsyran är lämnad den också.
Eva - Kakkakaffe

A-L

Du har min fulla förståelse och sympatier! Jag känner igen mig själv i det du skriver (och också i flera av videons bilder..), även om jag just nu är inne i en något lugnare period. För tillfället kliar mest armveck och hals/kindområdet och så är jag riktigt torr/röd mellan näsa och mun och har torra händer (som alltid, men jämförelsevis bra). Jag har genom åren både smörjat mig med och svalt kortison (bl.a Prednisolon) provat på smärjor, dalvor, oljor, lotions och krämer från bassalvor till Protopic till apteksvaror och varor från "hälsokostssavdelningarna" och homeopater. Har allergitestats (har något smått i matväg samt pollen) och prövat på dieter. Nästa blir säkert den utan E330. Tyvärr har jag heller inget svar på vad som hjälper och kan bli tokig på att huden bara blir värre och jag inget egetligen kan göra åt det (än klia och svära), skulle ju vara så skönt att ens veta vad man kan göra för att det ska bli bättre ellergå om! Också jag har märkt att min hud reagerar på stress (även om jag inte själv annars skulle "märka" den) och så går det alltid lite i vågor hur huden mår, vilket jag försöker trösta mig med då en sämre period inträffar. Då jag var gravid fick jag höra att det kan hända att atopin blir riktigt illa, eller att den kan t.o.m. kan försvinna för en tid, så säkert är det hormonellt också på något sätt. (För min del märkte jag inga större förändringar åt något håll under mina graviditeter). Våra barn hade nyligen vattkoppor och fick då Zyertec som oral lösning. Vätskans hållbarhet efter att flaskan öppnats är inte så lång så jag tar av dropparna nu som då i stället för annan antihistamin nu då bl.a gråbo, som jag är allergisk för, blommar och jag har för mig att det kanske hjälper mot kliandet också lite mer effektivt än tabletterna.

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med allt det här förutom att du ju i alla fall kanske kan finna lite tröst i att vi är flera och att jag (tyvärr) vet hur det där helveteskliandet kan vara! Kämpar!

allergiker

Hej.
Om allergi är boven bakom klådan kunde antihistamin användas. Aerius är den enda som ej ger trötthet.
Har du provat antihistamin istället för cortison?
Läkarvetenskapen säjer att antihistamin kan användas riskfritt.
Som jag förstod äter du nu mjölk-o glutenfritt, kanske antihistamin skulle hjälpa tillräckligt då.
Värt ett försök kanske:)
Detta är min erfarenhet.

Karin

Åh, ett sånt lidande! Jag hoppas att din avgiftning blir kort och skonsam! Allt gott och krafter till dig!

Anonym

Fy bubblan alltså vilket lidande. Jo atarax e bra. Tagit det själv då kliade benen blodiga pga babysimjobbet. Som jag blev tvungen helt sluta. Försöker nu simma i simhall. Resultat klia benen hela natten. Fattar int hur du orkar. De perioder jag varit tvungen ta prednisolone tänker jag att om jag måst så måst jag. Har mögel o dammallergi. Får astma lätt. Ensamstående. Den enda lösningen är bli sjukskriven o få hemhjälp från kommunen. Men den lösningen e ju också tillfällig. Förstår att du drömmer om solresor!! Hoppas barnen växer snabbt nu så de kan börja hjälpa mera o du kanske får pusta ut lite mellan varven. Kämpa på o förlåt dig själv för kortisonknaprande. Måst man så måst man...,