Vad gillar fyraåringar?

Vår lillis blir fyra i övermorgon! Och när man är fyra är man stor, regerar världen, kan allt och så vill man ha många paket.
 
Problemet är att vi inte har ett enda paket ännu och jag kommer inte på en enda given grej. Först tänkte vi att han skulle få den nya fräsiga sparkcykeln som samtidigt också skulle fungera som democykel - men då lanseras den först i mars. Allt annat finns att ärva: vanliga cyklar, skridskor, skidor, kläder. Han behöver absolut ingenting! Spel har vi och som känt går han under namnet marodören och allt som inte är gjort av sten och metall och delvis av trä, har en mycket kort livslängd. Leksaker leker han heller aldrig med och snö har vi inte ens till pulkaåkning. Och ringarna fick de ju till julklapp.
 
Jag tänkte att man kunde åka med honom till butiken och han får välja en glass och kvällsmat som födelsedagspresent, (gissar då på makaroner, korv och ägg) men alla ungar vill vill ha ett paket att öppna i en varm säng på morgonen, Just nu lutar det åt en sänglampa men tar gärna emot tips också på annat symboliskt att linda in ett papper.
 
Tur att fredagsbekymren ändå inte är större än så här, heh.
27 kommentarer
Anonym

Hej! Gav själv min 4 åriga kusin i julklapp brev, frimärken (ett paket som innehöll leksaksfrimärken) och leksakspengar. Varje gång jag har hälsat på vill han leka post med mig. Fick också höra av föräldrarna att det var verkligen uppskattat och att han samtidigt lär sig något.

Svar: Bara vi skulle lyckas uppfostra våra barn att hålla reda på sina grejer, så skulle de kunna få vilka saker som helst. Dit har vi dock inte nått riktigt ännu...
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Biobiljett(er)? Köper vi åt allt och alla sedan några år tillbaka. ;)

Tina

Eftersom han inte behöver någonting alls, skulle det då inte vara kul att ge honom något som han VILL ha, utan att det ska behöva vara praktiskt och vara något han behöver.

Jenny

Hej.Köp en egen färgglad termos åt Sindre som han kan ha med på era utflykter. Handduk, nya sängkläder. Hos oss har det varit viktigt med att ha något eget bland allt det ärvda.

Svar: Termos = jättebra idé. Dåligt med ytterligare skåputrymme dock ;) Jag tycker också
Eva - Kakkakaffe

Anna-Maria

Mina barns småkusin fick till sin fyraårsdag en stomme till koja ute på gården (lastpallar som spikats ihop till tre väggar och tak) och i paket egna riktiga verktyg att fortsätta bygget med :)enkelt att fixa men ger så mycket till barnet som kan bygga och fixa länge på kojan! Inte riktigt en vinterpresent, funkar ju bättre åt sommarbarn men ändå, våren kommer ju snart :)

jenni nalaneps

Har ni aknske redan kickbikes eller vad de kallas. Sparkbräda med utbytbar hjul/skida ?! Dw har varit pop hos oss o fanns för 29e på halpahalli innan jul... annars kanske besök till simmhallen eller bara en ask med ngt gott ?! :) grattis iaf till stora killen!!

Cissi

Här har vår 3-åring varit överförtjust i sin nya supermjuka ugglefilt som han fick i julklapp. Vill ligga utan tröja på den varje kväll och gosa. Finns vid Prisma :)

Svar: En filt får det bli! Det blir perfekt! (Bara jag skulle hitta en - skulle vilja ha i bomull/naturmaterial, men bär väl till Prisma om jag ej hittar! Sprang redan genom alla Vasas centru butiker.)
Eva - Kakkakaffe

Anonym

En hederlig gammal käpphäst kanske? Det har våra barn haft mycket skoj me även vår äldre son som är sju brukar leka stall med vår yngre dotter.
Annars egna bakgrejer brukar vara skoj, slickepottar, formar etc

Svar: Käpphäst var bra idé. Värst bara när man är ute i sista minuten...
Eva - Kakkakaffe

A

haha, bilden på Sindre som du länkat till i inlägget är ju bara för ljuvlig! :D Han ser ut att vara en riktig livsnjutare. Mitt tips på födelsedagspresent är att åka med på någon aktivitet han gillar, tex. tropiclandia eller dylikt :)

Svar: Livnjutare - japp! Föddes sådan, är sådan och kommer säkert att förbli sådan i denhör takten :) Med sina mostrar ska han få åka till Tropiclandia - säkert den bästa presenten!
Eva - Kakkakaffe

Fia

Pysselböcker och klistermärksböcker då? Förbrukningsvaror som inte går att ärva och våra barn älskar sådana. Men det är ju olika på barn förstås..

Svar: Inte tillräckligt hållbara bara, tyvärr.
Eva - Kakkakaffe

Anna

Böcker har alltid varit uppskattat hos oss.

Sara

Böcker är alltid bra som present när man inte kommer på nåt annat! Kul att köpa, och så har man trevligt tillsammans när man läser dom sen!

johanna

Innebandyklubba och boll?

Svar: Det har vi, annars bra.
Eva - Kakkakaffe

michaela

Play doh! Om han gillar att baka och det kladdar inte på golvet :)

Svar: Check!
Eva - Kakkakaffe

Tormenta

Att få välja middag och efterätt låter som en jättebra idé. Men något paket ska man väl få också. Biobiljett eller annan upplevelse. (Presentkort på McDonalds) Dvd-film. Bok. Prenumeration på Bamse-tidningen. (Fick min 4-åring)Egen sax, tejprulle eller dylikt.

Svar: Bra tips där! Ett cafébesök tror jag det blir också. Bamseprenumeration har de våra fått i julklapp för två år sen (Y).
Eva - Kakkakaffe

Sandra

En ficklampa!!

Svar: ...då skruvar den lilla marodören sönder ficklampan, tappar batterierna och så är lampan obrukbar på 7 minuter ;)
Eva - Kakkakaffe

Petra S-H

Har köpt biljetter till teater (Taikatalvi) åt min 4-åriga gudson (åt honom, hans mamma, mig och min dotter). Det var i alla fall uppskattat av han mor ;) istället för någon plastig leksak. Men har inte gett det ännu så kan tyvärr inte berätta vad födelsedagsbarnet tyckte om presenten :) Men upplevelser brukar ju vara roliga. Och det som är skönt med barn är ju att det räcker med så lite ibland för att göra dem så glada och få minnen för livet =) Men en teaterbiljett i ett paket är kanske lite tråkigt...

Merja

En bok!

hanna

tycker han om att baka, rådda i köket? kanske muffinsform, bakspade och strössel som HAN får använda när ni bakar?

svingaling-besök som present?

grönsaksfröpåsar att så och sköta själv till våren? en pallkrage som är HANS? enkla grejer som ger säkra resultat kanske passar?

C

Det finns fina play doh-grejor, som tex bakning, muffinsformer och glasstrutar. Dem tycker vår fyraåring om och kan sitta och pynja med dem i timmar. Klart att det är bra att ge nåt vettigt (praktisk) också men nåt mindre vettigt som barnet faktiskt kan göra nåt med kan ju vara roligt då man bara är fyra. Och dessutom bra att lära sig sysselsätta sig och sitta stilla ibland.

Ida

Min fyraårings absoluta favorit är cars och planes (jag själv inte så mycket, men nu gällde det ju fyraåringen), så nåt med dem funkar alltid hos oss. Försöker också hålla leksaksmängden nere men en liten metallbil eller flyg som föreställer nån av dessa tar ju inte mycket plats. Hos oss har dessa dessutom varit mer hållbara än andra småbilar.

Anonym

En verktygslåda? Kläder? Vår fyraåring älskar djur så hon hade nog fått kläder med djur, jag såg att en viss klädkedja har huvtröja med draktänder och grejer, hon hade älskat den!

Susanna

mitt tips får bli en eltandborste (ska inte underskattas, det var det absolut bästa min 3åring fick) eller lego om han alls tycker om att fingra och bygga med sånt??

Erica

Tror nog att det är viktigt att varje barn får någonting eget och nytt och inte alltid behöva ärva av sina syskon. När man är fyra år ska ögonen tindra och förväntningarna vara så höga att man knappt kan sova natten innan man fyller år. Då tror jag nog att man som förälder kan lite glömma sina egna "krav" på att allt ska vara praktiskt eller att allt redan finns och ge något till födelsedagsbarnet som han/hon önskar och tycker att är roligt. Inom rimliga gränser förstås.

ap

Säger också en bok. Min fyraåring ääälskar böcker!

Lotta

Här uppskattas iallafall duplo och lego över allt annat.. Av både 3,5 och 7 åringen.

Svar: Skulle så önska att också våra barn skulle drabbas av legofeber i något skede. Har inte hänt ännu i alla fall.
Eva - Kakkakaffe

marica

här uppskattades i den åldern en liten hammare och påse småspik + en liten stubbe. Barn i 4 års åldern kan slå in små spikar i en stubbe i timmar :)


Svar: Jättebra tips! Det där ska jag komma ihåg till en ny gång - om barnets begränsningar kanske skulle uppluckras till ett nytt år. Vi har alltså rätt mycket restriktioner kring saxar, pennor, verktyg och andra saker som kan tänkas förstöra egendom ;)
Eva - Kakkakaffe