Vad det blev.

 
Tack snälla för alla tips! Jag förivrade mig allsist och det slutade med dubbelt fler presenter än vad jag hade tänkt från början. Jag har, förutom det vanliga jobbet, varit på kurs dagarna i tre efter jobbet (och även idag lördag) och kommit hemsyltande halv tio om kvällarna. Men igår hade jag exakt 20 minuter parkeringstid att rusa som en vettvilling i stan mellan glappet jobb och studier och idag hade jag likaledes 30 minuter, för att hinna hem och andas före födelsedagskaffet. Det blev till slut en gosefilt (det är egentligen en damsjal), två böcker och en eltandborste (vi har egentligen redan en som de delar på - vi byter bara huvudet, men det vore förmodligen klart smidigare med en tandborste på var). Med lite bättre framförhållning hade jag önskat hitta andra sorts filtar, för det finns ju så många finamen ännu är våra barn tacksamt kravlösa och Sindres glädje över den inlindade boken från vinden och mjukisen från den egna sängen som Celine hade paketerat åt honom ikväll, var överväldigande.
 
 
 
Och om det är något som jag lägger noll prestige i och energi på, är det kalas - dock inte utan att det skulle vara oviktigt (men har jag själv inget intresse eller tid i vare sig dekorationer eller sju sorters kakor) . Medan jag slarvade ihop till en räkpaj och skar morötter (något måste man ju bjuda på -  tårtan beställde jag lyckligtvis från Sweet Vaasa igår på en rast, eftersom stället ligger nästintill granne med skolan) flög Sindre fram över golvet som en virvelvind. När jag bad honom lugna sig, förklarade han att han inte kunde - han tyckte nämligen att det var så spännande när det skulle komma gäster (de eminenta: morfar, gamlamormor, gamlafarmor, en moster och Livia - Thomas bjöd för övrigt in till kalas idag vid lunchtid). För likväl tindrade de gråbrunmelerade ögonen samtidigt som han dreglade över tårtan och knaprade bort chokladplupparna i smyg. Och det är så skönt, att det går att ordna okomplicerade men glittrande födelsedagar med vänsterhanden utan att behöva bli mer utmattad än vad man redan är.
 
I morgon blir han alltså redan fyra, vår skrutteluttMen några presenter på säng kommer han nog inte att få, för det finns ingen annan som skulle orka stiga upp före klockan sex.
 
 
5 kommentarer
Sofie

Den där boken om Kaj är helt fantastisk!

Svar: Vi borde bara ha fått läsa den före vår Isosyötevecka ;)
Eva - Kakkakaffe

Camilla- AktivaDagar

Härligt! De senaste dagarna har jag pratat med fler personer om (brist på) utomhusliv för barn och familjer, brist på gemensam tid och mental närvaro och fenomenet att överösa barn med saker i bristfärdig att stilla egna dåliga samveten. p

Camilla- AktivaDagar

Den förra kommentaren blev halvfärdig, ta denna istället. Det är så "meckigt" kommentera på telefon numera, man ser liksom inte texten riktigt ... Jo apropå samtal jag haft de senaste dagarna om brist på familjetid, utomhustid och att SE sina barn... Och att kanske överösa dem med saker istället... Så tänker jag igen på att du och ni är såna bra förebilder! Rekommenderar ofta din blogg till andra.

Melli

Stort, stort grattis till den härliga fyraåringen!! Tänk att den lilla skrynkliga skrutten har blivit en sådär stor o go unge redan! :) Hoppas han njutit av sin dag!

jenni nalanpeps

hej eva ! jag sitter och funderar över ringarna på er webshop, som annors är jätte snygg. Ska jag välja vilken storlek om barnen är 6, 4, 0 år och jag vill att vi alla skall kuna använda dem!? de mindre borde väl passa även oss vuxna som ändå hänger mindre i dem än barnen?

Svar: De mindre funkar hur bra som helst! De är i användning hos oss av alla och de används ändå i proportion mycket mer av barnen.
Eva - Kakkakaffe