I Jurva fanns det ju snö!

 
 
 
Det är ju verkligen ingen vinter att utöva vintersport här hos oss. I år heller. Trots att vi jämfört med fjolårets två veckor, i alla fall ha fått motsvarande fyra i år med skrinnis och lite snö. Som vi faktiskt utnyttjat till max och fyllt alla småluckor och hål. Har man öppnat bakluckan till min bil, har det alltid fallit ut en skrinnsko eller skidstav.
 
Nå, nu har vi inget som ens skulle förlikna en vinter kvar och vi är ju inte direkt bortskämda med en massa aktiviteter runt hörnet. Men i Jurva har dom snö! (Tänk att det räcker att köra 40 kilometer i landet för att en helt ny värld ska öppna sig!) Och i Jurva hade dom skidspår! Fina, pistade med räfflor. Djupa, tydliga diagonalspår som skidorna hålls stadiga i. De överlägset finaste österbottniska spår jag skidat i den här vintern (vilket i och för sig inte är så många - för bortskämda med skidspår är vi inte heller).
 
Spontanutflykten som bestämdes söndag kväll klockan nio, samlade tillslut 11 ivriga skidåkare. Med ryggsäckar fulla med mat (fortfarande den viktigaste biten) och uppspelthet för en heldagsutflykt. För utflykt blev det minsann som vanligt, för på fyra timmar företog vi oss nio kilometer och hann duka upp bordet i två omgångar, skida omkull nittiosju gånger, skratta, gråta, ropa och heja. Inte för att det ens räckte för sexåringen och åttaåringen som dessutom skidade betydligt mer än så och surade över att vi redan var tvungna att sluta. Men vi måste åka till Jurva en gång till då den här veckan, försäkrade jag och älskade att de surade över att de inte fick skida mer.
 
Och Hanna hade vi med oss! Undra-sa-flundra-Hanna eller Hannasvirrvarr beroende på hur ni känner henne. Jag blev så uppriktigt glad, förvånad och överraskad häromkvällen, då hon skickade och frågade om hon fick hänga med oss någon dag på sportlovet. Att någon utan barn frivilligt vill hänga med oss och spontaniteten i att bara fråga om hon får komma med på någon utflykt. Såklart man får!
 
Och är det något vi är ganska bra på, är det på att spontanutflykta. Det behövs sällan mer än en stund i bil och en uppsättning mat. Vem vet vart bär i morgon? Vi har ju sportlov.
 
(...säger hon och fortsätter med att skriva postlappar trots att kvällen är sen...)
1 kommentar
Anonym

Ett tips! Bötombergen erbjuder gratis slalomåkning imorgon, backarna är riktigt bra i skick ännu och där finns även skidspår att skida i. Slalombacken öppen 11-17 (tror jag det var)

Svar: TACK FÖR TIPS!!!
Eva - Kakkakaffe