Heliga söndag.

 
Söndagarna har blivit heliga. Fråga mig först på söndag förmiddag, efter att jag fått sova till tio över åtta vad vi ska göra idag. Jag blundar för allt jag borde göra och gör bara det jag vill. På söndag får man äta ägg och makaroner till lunch, dammsuger gör man ju ändå varje dag och ungarna får spela på paddan.
 
Sen pejlar vi läget. Högåsen i Övermark, är ni med? textade Anna. Och det är vi ju alltsomoftast och trangiamat äter ju alltid ungarna och ger minimalt med disk - såklart är vi med. Fast Thomas skulle ha kunder och Celine var inte alls på hugg så det blev lite svinn i ledet idag, men de korta som gick i ledet hade skarpsynta trattisögon, för dom är ju bruna med gul fot.
 
Fållbäckstigen var ändå inte den mest spektakulära och kanske lite tråkig, men de berörde inte ungarna ett dugg som mest jagade varandra utanför stigen med svetten rinnandes under mössorna - precis vad som var målet med dagens tur. I ett vattenhål skulle Marius testa vad skorna gick för, men råkade doppa för djupt och vattnet rann in i skaftet. Var vi ska äta, är det allra viktigaste och sålänge ingen faller i bäcken är det en perfekt plats. Dock föll skon på tork, i det virvlande vattnet men som tur var det så varmt idag att det funkade bra att tömma ur och fortsätta framåt i möten med älgflugor som dök rätt in i öronen.
 
Tänk att någonting som är så simpelt och gratis kan kosta så fruktansvärt mycket.
1 kommentar
Camilla

Tror man behöver de där dagarna då man gör det man vill. Låter det andra vänta och vara. Och det är så värdefullt att få göra det man vill tillsammans med de man vill vara med. När de vill samma.