Prova på.

 
I över tre års tid har Isbjörnarna figurerat här på min blogg och troget stått som vår samarbetspartner. Lika troget har vi använt kläderna och det konstaterade jag allra minst när jag satte ihop detta kollage - jag hade kunnat sätta ihop ett tiodubbelt så stort kollage och ändå haft bilder över. Och den gröna overallen - den går nu mot sin fjärde vinter. Det var med den Marius började och nu får Sindre inleda vinter fyra med den. Och ute har verkligen de här barnen levt, till och med i minus 27.
 
I samma samarbetsanda kan vi därför nu ha en unik PROVA ISBJÖRN-kampanj under hela oktober månad och erbjuda 30 procents rabatt på hela sortimentet i vår butik Polkuped (vi kan också fixa sådant som inte finns med på vår egen hemsida). Och är det någon produkt jag rekommenderar mer än någon annan, så är det vinterhalaren - som påpassligt nog blev utvald till årets Premiumoverall 2014 idag - precis som ifjol. Men oberoende testresultat (jag menar - det finns ju också andra bra!), finns det mycket miljö- och hållbarhetstänk bakom björnmärket men även också en tanke att uppmuntra barnen att vara fysiskt aktiva och utomhus mycket - och den tanken stöder jag ju själv av hela mitt hjärta. (Det finns dock inte alla färger av alla storlekar kvar, men ganska bra ändå. Och fråga, om det är något som är oklart.)
 
Jag ville aldrig att sommaren skulle ta slut i år. Nu väntar jag i stället bara på att få göra vinterns första slalomåk med ungarna. Tänk att vi får ha fyra olika årstider.
3 kommentarer

Heliga söndag.

 
Söndagarna har blivit heliga. Fråga mig först på söndag förmiddag, efter att jag fått sova till tio över åtta vad vi ska göra idag. Jag blundar för allt jag borde göra och gör bara det jag vill. På söndag får man äta ägg och makaroner till lunch, dammsuger gör man ju ändå varje dag och ungarna får spela på paddan.
 
Sen pejlar vi läget. Högåsen i Övermark, är ni med? textade Anna. Och det är vi ju alltsomoftast och trangiamat äter ju alltid ungarna och ger minimalt med disk - såklart är vi med. Fast Thomas skulle ha kunder och Celine var inte alls på hugg så det blev lite svinn i ledet idag, men de korta som gick i ledet hade skarpsynta trattisögon, för dom är ju bruna med gul fot.
 
Fållbäckstigen var ändå inte den mest spektakulära och kanske lite tråkig, men de berörde inte ungarna ett dugg som mest jagade varandra utanför stigen med svetten rinnandes under mössorna - precis vad som var målet med dagens tur. I ett vattenhål skulle Marius testa vad skorna gick för, men råkade doppa för djupt och vattnet rann in i skaftet. Var vi ska äta, är det allra viktigaste och sålänge ingen faller i bäcken är det en perfekt plats. Dock föll skon på tork, i det virvlande vattnet men som tur var det så varmt idag att det funkade bra att tömma ur och fortsätta framåt i möten med älgflugor som dök rätt in i öronen.
 
Tänk att någonting som är så simpelt och gratis kan kosta så fruktansvärt mycket.
1 kommentar

Säger det med en lista.

Veckans känsla: Tömd och urladdad. Avslutade arbetsveckan med lång lördagsföreläsning kring folkhälsovetenskapliga frågeställningar. Hade gått igång mer på nästan allt annat.
 
Veckans minne: Eller egentligen är det förra veckans minne, men den fina känslan hänger sig ännu kvar och därför måste jag berätta. Jag var nämligen på fotbollsturnering dagarna i två med mina elever och till det ena laget hade jag lite svårt att fylla alla platser. Jag fick således springa runt och ragga för mig ännu relativt okända elever och fick med mig flera icke vanligtvis fotisspelande tjejer. Trots att vi förlorade stort, hade jag ändå ett underbart gäng med mig och några dagar senare när jag besökte en sportaffär efter jobbet, satt den ena eleven där och provade fotisskor. Hon skulle börja spela fotboll på fritiden! Oj, det var så fint.
 
Veckans längtan: Mitt resebegär släpper inte taget om min kropp. Har ett så sjukt stort behov att bara sätta mig på ett plan någonstans, strosa i nya omgivningar, äta god mat i mysiga restauranger och sova i mjuka vita småsträva hotelltäcken. Bara helt ensam. Men nästa vecka ska Aveo komma hit och styra upp vår katastrof till vardagsrum. Längtar kanske ännu mer till det. Det är verkligen inte optimalt med vardagsrum, lekrum, kontor och klädvårdsrum i ett och samma utrymme på tjugotvå kvadratmeter.
 
Veckans snabba: På tio minuter gick jag igår från underställ och svettiga goretexskor, genom dusch och hårtvätt, till smitande klänning med stort halsband och svarta klackar malplacerat vidare till Academillföreläsningar i några timmar och sedan avslutande på Strampenfest. Kunde nästan ha platsat i Talang 2014 i klädbyte.
 
Veckans tacksamhet: Är så otroligt tacksam varje dag över att ha ett jobb att få gå till och vara omringad av kollegor som sprider så mycket energi. Tänk att jag nu har varit lärare i sju veckor.
 
Veckans irritation: Ungdomar som orienterar i Converse och inte kan klä på sig tillräckligt i kylan - och fryser. Får mig att gå i taket.
 
Veckans sanningsenliga läsning: Precis så här!
 
Och så veckans Polkuped: Vi kommer att erbjuda en HUISIG rabatt på Isbjörnskläderna från och med i morgon i samarbete med Isbjörn själva. Lönar sig verkligen att beställa vinteroverallen då! Cyklar har vi också bra lagerstatus av och cykelturer med reflexväst är en ypperlig kvällssysselsättning med barnen nu om höstkvällarna. 
 
 
 
 
Klart slut.
 
 
 
 
 
3 kommentarer