Kånken.

 
Sådärja. Där satt den sista nödvändiga investeringsprylen för vårt friluftsintresse. Det blev en 30-årspresent, vi-har-varit-tillsammans-i-12-år-present, farsdagspresent och julklapp i en och samma. En Kajka 85.
 
 
Jag har läst, begrundat, mailat och frågat. Och landade mellan en Fjällräven och en Osprey. Valde sen slutligen den första, för svenskheten, för miljömedvetenheten och för gedigheten. Och för att den fanns att köpas i Vasa vid Kurres jakt & fiske. För lika ofta som folk väljer oss för lokalheten och småföretagsamheten, försöker vi också göra samma gentjänst tillbaka och välja lokalt och/eller småföretag så långt det är möjligt. För att inte tala om servicen jag fick vid Kurres - jag hade nämligen glömt plånboken hemma - men det löste sig genom att jag fick en faktura med mig hem. PÅ RÄIN DIALEKT.
 
 
Det är alltså Thomas väska. Jag var inställd på att vi klara oss med en 75 liters (jag har själv en 60 liters), men eftersom han ändå är rätt lång och att det rent viktmässigt bara skiljde 300 gram mellan 75 och 85 liter, landade beslutet på den större. De liggunderlag och sovsäckar vi har, är dessutom budgetprylar, vilket i de flesta fall betyder att de större och tyngre grejer än de dyrare. Barnen kommer inte heller ännu på några år att bära någon betydande vikt i sina väskor, men jag tänker att vi kanske redan nästa år kan göra en längre, flerdagars tältvandring och då behövs förmodligen hela utrymmet. Om inte annat för att fylla det sista med de viktiga stenarna och pinnarna som alltid hittas i skogen och kan följa med under en hel vandring.
 
Det värsta är bara att vandringssäsongen nog börjar vara slutförklarad för i år. Men nu har i alla fall pappa också en Kånken, säger Sindre.
 
 
1 kommentar
Iita

Det var ju en fin present. Min man har en svart kajka 75 som vi fyndat på tori.fi. Jag har själv en röd abisko 55w, den är lite onödigt liten då vi skall iväg hela familjen, men när vi går på två är den perfekt. Jag drömmer om en blå kajka 65 w eller 75 w. Jag är så liten i rocken så jag behöver nödvändigtvis ha dam modell.