Efit - fredag

Det var Anna-Lena som hade "Ett-foto-i-timmen"-bloggat häromdagen och trots att jag själv gjort dylika inlägg några gånger tidigare, tyckte jag det var så intressant att få en inblick i Anna-Lenas vardag, att jag beslöt att försöka tillämpa det idag. Jag klarade inte ett foto från varje timme - men i alla fall något ditåt.
 
 
 
5:55 Väckarklockan ringer. Vaknar relativt pigg med blodiga papper runtomkring mig. Sindre hade haft näsblodsbad någon timme innan. Min morgonstund är helig. Jag läser Vasabladet mycket noggrant och planerar dagens lektioner samtidigt som jag äter frukost. Alltsomoftast brukar den minsta vakna tjugo över sex och hämma denna morgonstund - men idag vaknar ingen.
 
 
 
7:00 Väcker barnen. Konstaterar att jag var lite väl optimistisk i tanken att ha dem alla påklädda och i bilen 7:15. Normalt börjar de dagis och förskola klockan nio, men Thomas är i Ruka och jag bör starta från byn senast halv åtta för att hinna till jobbet. 7:20 är vi dock på väg mot dagis.
 
8:00 Strax efter åtta befinner jag mig på jobb. Vägarna var ytterst hala och det gick stundvis ganska långsamt påväg till. Kommer ihåg att rektorerna bjuder på glöggmorgon i lärarrummet och rusar upp och sveper en kopp med glögg och en pepparkaka före jag går och undervisar.
 
 
 
 
9:00 Är i full gång med innebandyspel tillsammans med sjuorna.
 
10:00 Har håltimme. Förflyttar mig till gymnasiet och småspringer in till stan för att snabbt köpa en lillajulklapp till ungarna. Rusar också via Classes för att köpa två lampor - en till vessan (har inte haft mer än en glödlampa i 1,5 år) och en till hallen. Småspringer tillbaka till skolan, slutför ett jumppaprogram, printar infolappar samt kollar mailen.
 
 
11:00 Börjar ny undervisning - innebandy igen, men nu med gymnasietvåorna.
 
 
 
13:00 Äter en sen (men god!) lunch i min ensamhet i matsalen och stapplar sedan upp till lärarrummet efter (äntligen!) en kaffekopp.
 
14:00 Nu håller jag på och dansövar inför nästa veckas självständighetsbal i stadhuset med niorna. Vi hinner plöja genom 6-7 danser och eleverna är alldeles ljuvliga.
 
 
 
15:00 Startar hemåt - äntligen en dag när det ännu finns lite ljus kvar av dagen. Men vägen hem är om inte ännu halare än i morse
 
16:00 Har precis hämtat barnen från dagis och eftis. De är så fruktansvärt sandiga och smutsiga, att alla kläder  genast bärs in i tvättmaskinen.
 
 
 
17:00 Har plöjt nätet, druckit kaffe, tömt och fyllt diskmaskinen, utfodrat hönsen, gjort eld i spisen samt värmt gårdagens rester. Barnen tittar på Pettsons tomtemaskinen - timmen efter hemkomst från dagis och jobb är mest kritisk och gud nåde den som börjar bråka och kivas genast vi stiger in genom dörren (alla!).
 
 
 
 
18:00 Momma kommer hit och jag hoppar i duschen och ungarna strider om fredagsgodiset. I samma vecka hämtar min pappa Marius, jag letar efter ett par strumpbyxor och smetar läppstift på läpparna. Skriver också ihop några rader tacktal ifall det skulle behövas.
 
 
 
19:00 Befinner jag mig på företagarnas julfest i Korsnäs där jag fåt emotta utmärkelsen Årets Unga Företagare. Får äta mycket god mat, kockad av Giovanna Teir.
 
 
 
22:00 Kommer jag hem igen. Uppifrån ropar Sindre ännu, men han hinner också slockna innan jag hinner upp på vinden. Surfar, bloggar och slappar.
 
00:00 Borde gå och sova... Sista lördagsjumppan i morgon.
6 kommentarer
Sofia

Grattis till er båda! Och lycka till med allt ni hittar på! Skulle mer än gärna hört ditt tacktal! :)

AktivaDagar

Intressant få följa en vanlig dag! Och varmt grattis till priset!!!

Anonym

Jomen grattis! :)

Frågade annars för några inlägg sedan vad
du fotar med för kamera...?


Svar: Tack! ...och jag torde ha svarat att med en Nikon D300s :)
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Stoort grattis till priset!!

Mia

Nu blev jag inspirerad, kanske jag skulle försöka få till ett EFIT-inlägg imorgon... har aldrig gjort det fast jag alltid tyckt att det är intressant att läsa andras!

Anna-Lena

Vad roligt att du nappade på och gjorde ett EFTI-inlägg! Sen måste jag också säga stort grattis till den fina utmärkelsen och även till vinsten i webshoptävlingen. Webbsidan blev verkligen superfin med en klar och tydlig struktur.