Adventsvandring.

 
Det händer inte så ofta - jag minns inte ens när det skulle ha hänt sist. Men varje gång det händer, påminns jag om varför det inte får hända.
 
Att inte gå ut med ungarna.
 
Det var en katastroflördag. Jag var trött som ett svin. Ungarna å andra sidan var överfyllda med energi samtidigt som de väntade sig galna på lillajultomten.
 
Därför skulle de aktiveras länge och väl idag, även om alternativen på uteaktiviteter inte är särdeles stort just nu. Kvällstid kan man nästan bara cykla eller promenera under vägbelysningen och dagtid är alternativen ungefär likaledes. Fast idag var vi i alla fall alterta på de några få timmarna ljus dagen skulle bjuda på och vi parkerade vid Öjens parkering prick klockan 12, höstens tredje Öjenresa. Som tidigare nämnts, är det en dryg naturstig och efter två timmar i skogen började vi "redan" ha trötta barn och då var vi inte mer än halvvägs. Det var hala spångar, stenigt, geggigt och blött, och mitt minsta barn låg oskojat utmed marken ett femtiotal gånger. Men de kokta äggen, bullarna och glöggen smakade gott vid rastplatsen, även om det är utmanande också med picknick i dessa temperaturer då det snabbt blir kallt vid stillastående. Jag hade dock en omgång med extra kläder och handskar med åt barnen, som vi bytte halvvägs.
 
Strax före fyra tog vi oss dock ur skogen och då låg skymningen redan tät (jag hade faktiskt packat med pannlampor i reserv, ifall det skulle ha tagit ännu längre). Och ungarna, de var betydligt beskedligare här hemma ikväll. 
4 kommentarer
AktivaDagar

Låter skönt! Och tänk vad spännande och härlig naturen är! I motsats till Mediamarkts sjukt dåliga "naturen är tråkig"-reklam på tv just nu... Är lite upprörd på den... Tur det finns förebilder som er som visar på hur härligt det är att vara ute och aktiv!

♥ Sojka ♥

Tack för inspirationen att ta sig ut! Vi ska också ta oss i kragen här. ;)

Nadia

MAGISKA bilder!

Marlene

Hej Eva! Jag har följt din blogg i flera år och har alltid fascinerats av barnens kläder och att de känns så könsneutrala. Det gillar jag verkligen! Ska ha mitt första barn till sommaren och undrar lite vart ni köper barnens kläder och om du har några spontana tips till en ny blivande förälder?:)

Svar: Hej Marlene och ursäkta sent svar! Egentligen är det väl inga konstigheter - jag köper mycket loppiskläder och den senaste tiden har jag mest köpt från reakorgen på Kimperi (finns på nätet - brukar ha rätt bra erbjudanden mellan varven). Det var nämligen en barnklädesaffär som fanns i Jyväskylä och därför brukar jag köpa av dem.
Men annars har vi inte gjort någon grej av barnens kläder alls (har sällan berömt för kläder eller annars fäst någon stor vikt vad de har haft på sig) och har också jobbat hårt för att det inte ska vara någon större skillnad på flick- och pojkkläder, samt färger. Det har resulterat i ett väldigt avslappnande förhållande, där alla i princip har ärvt varandras kläder rakt av, vi har inte haft någon klänning-, prinsess- eller rosa-ålder, rosa eller blå strumpor spelar ingen roll och Sindre struttar gladeligen runt i klänningar fortfarande. Liksom no big deal.
Eva - Kakkakaffe