Slalomsöndag.

 
I sista stund fick jag kalla fötter och ringde momma. Kan du ta Sindre ändå? Vi skulle åka slalom idag och har jag bestämt att vi ska åka slalom, så ska vi det - oberoende vad. Men jag fick ingen annan vuxen med mig och när Marius började prata railar, guppor och ramper och jag såg Sindre första gången på slalomskidor framför mig, började jag tro på min överkvinna. Dessutom såg jag hur vi, fyra personer på fyra och en halv sekund skulle ställa oss på startplats och nappa ankarliften åt oss, då jag vet att två av dem varken är fågel eller fisk - och skulle jag ens få ta tre ungar i liften upp? Och ingen styrlina hade jag heller.
 
Och det var en himla tur.
 
För Celine hade glömt hur skidornas tår skulle lukta på varandra och grätfnittrade sig genom den första timmen och mitt tålamod krympte til minimum KONCENTREEEERA DIG, före det plötsligt släppte och ungen plogade sig genom snygga svängar nerför pisten.
 
Och Marius, vars största kall i livet är idrott, försvann ner i det djupa diket, gjorde en sväng uppåt stenväggen, lättade över guppet och gjorde en svängom inne i skogen. Så starka nerver man borde ha.
 
Vad ska vi hitta på i morgon då? frågar dom vid läggdags. Jag börjar nämligen sent, och efter lördagsskrinning och söndagsslalom är det kanske måndagsskidning i tur. Det är ett angenämt vinterbekymmer att varva alla världens vinteraktiviteter.
 
Bara någon skulle laga maten, städa huset, elda i spisen och tvätta våra kläder också. Thomas?
 
1 kommentar
AktivaDagar

Härligt med slalom! Och imponerad att du ens överväger att ta med TRE till backen... men även imponerad för att det sedan blir två... :) Och skönt att läsa att även du har ett krypande tålamod ibland :) Hoppas ni har en bra dag även idag...!