Står stilla.

 
 
 
 
 
Jag har frikort från nattningen i några kvällar (halleluja!) och tänker att jag ska ägna min förfallna blogg lite tid. Men varje gång jag loggar in här känns det som om jag har skrivit om allt och visat bilder på allt. Till exempel har ju de senaste månaderna dominerats av bilder från isen, bilder vid isen och bilder på isen. (Idag har vi till exempel skrinnat isen.) Trots det har jag svårt att lämna mitt skötebarn. Därför får såna som har extra inspiration gärna dela med sig lite åt mig, så kanske den här bloggen kommer på fötter igen. Jag har kretsat kring barnen, skolan och cyklarna så mycket den senaste tiden, att jag inte ens orkat fundera vad som händer utanför mig själv. Eller ens på mig själv. Vad händer för roligt och intressant i ditt liv?
11 kommentarer
Johanna

Jag tycker iaf att det alltid är intressant att läsa din blogg :)
I mitt liv, lika som i flera and nu, så pågår ett sorgearbete. BB i Jakobstad går samma öde till mötes som BB i Ekenäs gjorde, vi ska stänga. Det är så oerhört sorgligt och så ledsamt att ett fint litet BB igen måste avslutas.
Alla födslar ska koncentreras till stora sjukhus där mammor blir mera en nummer och där inga barnmorskor hinner sitta på sängkanten och skratta eller gråta med mamman.

Svar: :( Så tråkigt. Att det ska bli så med så mycket. Det har ju inte varit så mycket skriverier om det i Vbl, kanske mer i ÖT, även om det nog har hörts. Har du varit i jobb nu? Vad händer med era jobb sen? Blir ni automatiskt förflyttade vidare?
Eva - Kakkakaffe

cajsa

Hej! Kanske du kan dela med dig av lite recept? Du brukar ju ha bra tips på smart vardagsmat!

Svar: Oj, vet du. Jag är så djupt nere på matträskbotten för tillfället, att någon nödvändigtvis borde dra upp mig. Avskyr att handla, avskyr att laga mat och mat är bara ett måste för tillfället. Minns flytet jag hade tidigare kring maten, men det finns inte nu :(
Eva - Kakkakaffe

Sanna

Hej!
Åh jag tycker så himlahimla mycket om din blogg! Fullt förståeligt att en inte alltid kan hinna producera inlägg på inlägg när livet kommer emellan såklart! Och du har ju ett gediget arkiv man kan gotta ner sig i :)
Just nu väntar jag mitt första barn, är i vecka 22, och har läst igenom allt arkiv från ditt senaste lilla barn.
Ser med spänd förväntan fram emot att få träffa den lilla människan som bor i mig nu. Ser med skräckblandad förtjusning fram också emot förlossningen, delvis påverkad av alla skriverier om att varannan vaginal förlossning leder till komplikationer/skador.. Hur förberedde du dig inför förlossning? Amning? Har du något boktips kanske?

Inspireras av dina inlägg och tankar om barn och rörelse/natur/vardagspussel! Skulle vara roligt att läsa dina tankar om socker, mat och rörelse från det lilla barnet till tonåren och däremellan. (Ingen liten fråga direkt).

Tack för en enormt fin blogg! Tycker hemskt mycket om!

Svar: Tack snälla Sanna.
Åh, kul med förlossningsfrågor, även om de känns jättelångt bort. Men det vill jag skriva lite om. (Drömde faktiskt häromnatten att jag födde ett barn och var helt chockad på morgonen hur kroppen kunde en simulera en sån äkta förlossning i drömmen, haha.)
Eva - Kakkakaffe

T

Jag njuter av vardagen med en 15-månaders som älskar att hjälpa till med allt jag gör. Städa, plocka i diskmaskinen, föra saker i pappersinsamlingen osv... Dessutom väntar jag på den första svenska Attachment parenting-tidningen som borde komma med posten endera dagen.

Svar: Ibland önskar jag att jag hade haft lite mer sån tid med bara ett barn. M var då 15 månader när C föddes. Är tidningen den där som närabarn har grundat? Jag var på vippen att beställa den också - hade t.o.m mailet skrivet, men minns inte ens varför jag inte gjorde det. Kanske för att jag tänkte att den kommer att rikta sig mot yngre barn. Men nu blev jag ju intresserad igen.
Eva - Kakkakaffe

Petra

Jag tycker alltid att det är lika härligt att kika in på din blogg och blir inspirerad. Själv väntar vi tredje barnet vilken dag som helst så det känns både pirrigt, underbart och nervöst. Eftersom det är februari (vabruari) är såklart både jag och barnen genomförkylda men jag försöker att tänka positivt...extra energi kommer till mig när det väl är dags! Tack för att du delar med dig av er vardag!

Petra Schmidt johansson

Vi åker skidor i slask, vi grillar, vi försöker åka skridskor ;) Vädret är ju inte alls som en vinter ska vara, magen och fogarna börjar sätta käppar i hjulet och maten ja du den där maten, lite nya recept vore kul! Din blogg är bra och jag får sporren att det kanske går ändå att plugga med alla små? Nu blev jag nyfiken vad är attatchment parenting tidningen?

Svar: Och ni som ändå bor så långt norrut. Men verkar vara lika uselt överallt.
Attachment parenting: Kolla Nära Barn på Facebook. Det är i varje fall en ny, annorlunda föräldratidning.
Eva - Kakkakaffe

Fröken K | svensk amatörfotograf i Oslo

Det händer absolut ingenting med mig nu. Sitter hemma med en femåring och en två månaders bebis som inte vill sova. Tar mig knappt ut genom dörren, och det är så tråkigt, men jag orkar inte. När barnet inte sover längre än 30 min och sen vill upp ur vagnen så är jag så låst. Men kanske det blir bättre snart, och det kommer det bli för dig också!

Svar: Men hej Fröken K! Har saknat dig i kommentarsfältet :) Snart är det sommar och sol och allt blir roligt igen, typ. Nämen, grattis till tillökningen och hoppas bebisen till sist tar sitt förnuft till fånga och inser njutningen av att sova.
Eva - Kakkakaffe

Pia

Jag tycker massor om att läsa din blogg och se de alla beskrivande bilderna. Motiverar mej själv massor. Så fortsätt mer än gärna precis som hittills. Du har orkat otroligt fint de senaste månaderna. Men nu är ni väl två vuxna hemma igen?

Svar: Yes, i tisdags kväll kom Thomas hem igen. Vi är fortfarande i fasen att försöka jämka ihop oss till ett fungerande familjeliv igen, men det blir bättre för varje dag, haha. Tack för kommentaren - det gör det en aning roligare idag.
Eva - Kakkakaffe

Christina

Jag jobbar å förbereder mig för två veckor spec.btgl praktik. Annars så spenderar jag tiden åt att träna och njuta av de nya jurliqueprodukterna. Typ.

Svar: Du har verkligen varit en flitig ´tränare´ du. Såg att du bunkrat upp - borde jag också göra, då det sinar i tuberna...
Eva - Kakkakaffe

Mia

Näpp, skulle det inte vara du som bad om det skulle jag inte orka svara något. Så går det just nu. Hela tiden. Läser något, ska skriva kommentar, men orkar inte. Vet inte vad jag ska laga för mat, vet inte vad jag ska skriva på bloggen. Vill inte fota, tjatar på mina barn, har tålamod i två dagar för att sedan explodera och känna mig misslyckad. Inget flyt just nu. Borde läsa på tent men hålls knappt vaken. Väntar på sommaren och fasar för att den ska vara regnig. Lycka till med dina skolarbeten!

Svar: Tack för förtroendet! ;) Vi ligger tydligen på samma flytnivå. Hur funkar förresten dina studier? Gör du allt på egen hand eller har du något bollplank i form av gruppträffar? Var det via öppna du läser och vad är din plan? :)
Eva - Kakkakaffe

Mia

Jo, läser via Öppna och vi träffas en kväll i veckan. Jätte trevligt att träffa vuxna människor med samma intresse och diskutera kring pedagogiska frågeställningar. En eller två kurser är dock litteraturkurser, dvs läsa på egen hand och tenta. Alla kurser har också tent eller hemtent. Tyvärr främst traditionella tenter. Kommer söka in till uni och tror mig vilja orka läsa ända till ämneslärare. Plan B är vuxenpedagogik men i o m J:s oregelbundna arbetstider och det faktum att han med jämna mellanrum har semester i maj respektive september skulle det vara viktigt för mig att veta att den ena av oss är ledig då barnen är lediga från skolan. Wish me luck ;)