Slår aldrig fel.

 
Så gott som alla i vår vänskapskrets är likasinnade friskusar och vi umgås nästan alltid kring någon uteaktivitet när vi träffas. Lika som flertalet är lärare och sportlovslediga en helt vanlig torsdag. Jag har i och för sig själv en undervisningsfri vecka men är upp över öronen fylld med inlämningsarbeten men behövde en day off - för lediga barn i kombination med facklitteratur som ska läsas, är aldrig någonting att njuta över. Och det var verkligen en dag som behövdes för att nolla alla lägen. Även om min hjärna har verkligt svårt att förstå hur man kan gå på perfekt torra och barriga stigar i tallskog mitt i vintern.
 
Vi har lyckats beta av många vandringsleder det senaste året och börjar redan ha en bra överblick på leder som finns i närområdet. Och frågar man barnen när som helst, vad de helst av allt vill göra - är svaret entydigt "ÅKA PÅ VANDRING!" Idag stod Kunileden på tur, till vilken vi får återvända ännu flertalet gånger innan vi har den ordentligt sedd, eftersom den är 12 kilometer lång och treåriga ben inte har någon hög timhastighet. För maten är ändå viktigast och en cache hittade vi på köpet.
 
Och nu är frågan inför morgondagen: Slalom i Simpsiö eller vandring i nationalparken Lauhanvuori?
3 kommentarer
hana

hej! kunileden är fantastisk! hoppas min framtida familj blir lika friluftsälskande som eran. brukar ni tänka på björn-risken, alltså att kanske stöta på en björn när ni är ute på vandringar? min mamma ringer ständigt mig när vi är ute om vårarna och varnar för björnarna som vaknat ur idet.

Jessica

Tack för tipset! Har längtat efter vandringsleder här i närheten, men har inte riktigt vetat var jag ska börja leta. Hur hittar vi Kunileden? Fler tips på vandringar med barn här i nejden??

Anonym

Hej! Trevligt att ni besökt Kunileden. Jag körde förbi startplatsen då det var en familj med en hel bunt med barn där, antar att det var er familj! :)