Happy.

 
Det blev varken det ena eller det andra, utan det tredje. Bara nytt gäng och ny matsäck. Det räcker för att få en happy friday.
8 kommentarer

Slår aldrig fel.

 
Så gott som alla i vår vänskapskrets är likasinnade friskusar och vi umgås nästan alltid kring någon uteaktivitet när vi träffas. Lika som flertalet är lärare och sportlovslediga en helt vanlig torsdag. Jag har i och för sig själv en undervisningsfri vecka men är upp över öronen fylld med inlämningsarbeten men behövde en day off - för lediga barn i kombination med facklitteratur som ska läsas, är aldrig någonting att njuta över. Och det var verkligen en dag som behövdes för att nolla alla lägen. Även om min hjärna har verkligt svårt att förstå hur man kan gå på perfekt torra och barriga stigar i tallskog mitt i vintern.
 
Vi har lyckats beta av många vandringsleder det senaste året och börjar redan ha en bra överblick på leder som finns i närområdet. Och frågar man barnen när som helst, vad de helst av allt vill göra - är svaret entydigt "ÅKA PÅ VANDRING!" Idag stod Kunileden på tur, till vilken vi får återvända ännu flertalet gånger innan vi har den ordentligt sedd, eftersom den är 12 kilometer lång och treåriga ben inte har någon hög timhastighet. För maten är ändå viktigast och en cache hittade vi på köpet.
 
Och nu är frågan inför morgondagen: Slalom i Simpsiö eller vandring i nationalparken Lauhanvuori?
3 kommentarer

Står stilla.

 
 
 
 
 
Jag har frikort från nattningen i några kvällar (halleluja!) och tänker att jag ska ägna min förfallna blogg lite tid. Men varje gång jag loggar in här känns det som om jag har skrivit om allt och visat bilder på allt. Till exempel har ju de senaste månaderna dominerats av bilder från isen, bilder vid isen och bilder på isen. (Idag har vi till exempel skrinnat isen.) Trots det har jag svårt att lämna mitt skötebarn. Därför får såna som har extra inspiration gärna dela med sig lite åt mig, så kanske den här bloggen kommer på fötter igen. Jag har kretsat kring barnen, skolan och cyklarna så mycket den senaste tiden, att jag inte ens orkat fundera vad som händer utanför mig själv. Eller ens på mig själv. Vad händer för roligt och intressant i ditt liv?
11 kommentarer