T/R 700 km.

I fredags, trettio minuter efter hemkomst från jobbet, satte vi oss i bilen med riktning neråt landet. Utmattad somnade jag med vidöppen till det enformiga ljudet av hjuldäck mot nylagd asfalt, i en stilla fredagstrafik med riktning mot Björneborg och ett tips om en fin lekpark i hjärtat av staden. Och vad vi har missat i alla de många år längs vägen vi kört i ur och skur. En massiv frodig och grönskande park som låg alldeles tyst efter sommarens liv, dock blomstrande med välkrattade gångar. Barnens tjut gick inte att ta miste på när de satte fart på benen som varit tvungna att sitta stilla ett par timmar och de såg lekparken skymta mellan lövverken och drömmen av klätterställningar tornade upp sig så långt ögonen kunde se.
 
 
 
Det var djur, rutschkanor, Angry Birdsar och sjörövarskepp i en salig blandning och bland träden skymtade ännu en makalöst fin trafikpark fylld med blomsterprakt, minitrafikljus och söta skyltar. De hade kunnat tillbringa hela helgen här, barnen, men på något vänster fick vi dem ändå med oss när skymningen började falla och luften blev kyligare.
 
 
Det här är alltså tipset vi för vidare: Kirjurinluoto.
 
 
Björneborg var vackert i sin sensommarskrud.
 
 
Målet med vår visit, var en släktträff. I ett avlägset led av ättlingar placerade sig Thomas och barnen sina rötter, och tillsammans med människor vi aldrig träffat åt vi laxsoppa och tårta en stund på lördagen.
 
 
 
På kvällen fanns det således mycket energi i de små benen igen och vi tog oss till skogen för att upptäcka nya platser. Över stock och sten med den väståboländska skärgården alldeles intill, sökte vi cachar och klättrade i repbanor.
 
 
 
 
 
I en cache hittade vi till vår stora förtjusning en liten kissekatt som bar en bricka på sig och som berättade att den var en Travelbug. Detta är vår allra första resecache och med stor iver tog Celine hand om katten, som fick snålskjuts till Österbotten och nu ska få fortsätta sin resa härifrån mot nya trakter.
 
 
 
Pargas bjöd i övrigt på en mängd outforskade cacher och söndagsförmiddagen var tidig och krispig när vi begav oss ut på en ny runda och introducerade farmor i geocachingens värld. Hur en cache kan finnas inne i en sten, fick vi reda på när Marius äntligen hittade gömman efter en lång stunds letande.
 
 
Celine är ju vår utrustade, ordningssamma, allvetande och strukturerade. Således hade hon plåster i bröstfickan på jackan som hon plockade fram när hon cyklade omkull i världens fart.
 
 
För hårt går det, när de tre sätter fart i en ständig kapptävlan mot varandra, upp och ner i diken och över alla guppor som finns att finnas. Så många äventyr de har cyklat tillsammans.
6 kommentarer
AktivaDagar

Ser härligt ut! Underbara bilder också, som vanligt! Och hur spännande som helst med en travel bug! Har inte hittat nån sån än men kan tänka mig att det är lite extra :)

mammaspring

Bra att veta om Sattmark. Vi har tänkt fara dit många ggr för att springa den där rutten. Har du förresten skrivit instruktioner hur man gör det där geocache? Är nyfiken och tror ungarna sku gilla det. Ska man ha typ egna skatter med sig och kan man använda sig av telefonens nån app?

Svar: Jepp. Nästa gång blir det Lenholmen och Munkviken. Här har jag skrivit lite om geocaching, finns nog säkert andra också som beskrivit det ännu bättre: http://kakkakaffe.com/2013/september/om-geocaching-2.html Det finns många cacher i Pargas.
Eva - Kakkakaffe

M

Åh, vilket inspirerande inlägg! Den här rutten, Österbotten-Pargas/Åboland borde ha en egen webbsida med hållplatstips för barnfamiljer!

Svar: Fast vi är ganska dåliga att upptäcka längs vägen. Vill oftast fram så fort som möjligt, med så lite pauser som möjligt. Men Kirjurinluoto var lätt värt 1,5 timme och ännu mer därtill. Men en webbplats med stopptips längs vägarna mellan olika ställen vore ju en brilliant idé.
Eva - Kakkakaffe

Isabella

Roligt med restips!

Mia

Kul med en Travelbug! Vi hittade en smurf i våras som ville hem till Danmark... Vi gav den skjuts från Sandsund till Norrfjärden i Sverige, nu är det kul att följa med lite vilka vägar den tar. :)

nathalia

Underbara bilder!!